AktuelnoOlovo

Uskoro počinje izgradnja nove zgrade suda u Olovu

U Olovu je danas u kabinetu Općinskog načelnika Đemala Memagića održan sastanak pred početak izgradnje zgrade Odjeljenja Općinskog suda u Visokom sa sjedištem u Olovu.Sastanku su pored Općinskog načelnika Đemala Memagića sa saradnicima ,prisustvovali predstavnici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV),Ministar za pravosuđe i upravu u Vladi ZDK Mirnes Bašić ,predsjednik Općinskog suda u Visokom Enes Behlulović i predstavnici firme „Kolinvest“ Sarajevo koja je izvođač radova i predstavnici firme „Safege Bosnia“ Sarajevo, koja će vršiti stručni nadzor nad izvođenjem radova.
Kako nam je kazao Kenan Ališah zamjenik rukovodioca projekta“ Unapređenja i efikasnosti pravosuđa“ koji se inplementira u okviru VSTV BiH , vrijednost radova koje finansira Vlada Kraljevine Norveške je oko 550.000 KM .
-Na ovom sastanku smo se upoznali sa izvođačem radova i predstavnicima stručnog nadzora koji će se vršiti tokom izgradnje nove zgrade suda u Olovu. Potrebno je još dobiti određene saglasnosti za izmještanje elektroinstalacija i radovi bi trebali početi za pet do deset dana.Očekujem da se radovi završe u roku od 150 kalendarskih dana ,tačnije u aprilu 2018. godine kada ćemo predati zgradu na upotrebu odjeljenju Općinskog suda u Visokom,kaže Ališah.
Razlog što radovi počinju pred početak zimske sezone je zakonska procedura javnih nabavki koja se mora ispoštovati kaže Ališah ali se izvođač radova obavezao ugovorom da mu to ne smeta i da će radovi biti završeni u predviđenom roku.
VSTV je na osnovu analize stanja i potreba svih objekata pravosudnih institucija u BiH napravilo listu prioritetnih objekata za renoviranje i izgradnju.Zgrada suda u Olovu je na osnovu analize označena kao objekat u najlošijem stanju.Građevinske radove za

izgrdanju nove zgrade u potpunosti finansira Vlada Norveške uz podršku Vlade ZDK odnosno Ministarstva za pravosuđe i upravu,Općinskog suda u Visokom i Općine Olovo.
Učesnici sastanka obišli su i lokaciju gdje će uskoro početi gradnja koja se nalazi na mjestu bivše zgrade Općine Olovo koja je tokom agresije na BiH devastirana i porušena.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button