AktuelnoPrivredaVijesti iz ZDK

U Zenici sutra Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje

ZENICA, 11.oktobra – Tradicionalni, sedmi po redu, Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno narodnog stvaralaštva “OPEN-s 2017. Zenica” počinje sutra, 12.oktobra, i trajati će četiri dana.

Organizator sajma, Asocijacija organskih proizvođača Zeničko-dobojskog kantona, najavili su uz predstavljanje čak 250 izlagača iz BiH čitav niz sajamskih dešavanja.

Ove godine osnovna tema Sajma je proizvodnja i značaj mlijeka i mliječnih proizvoda za privredu Bosne i Hercegovine, koja će biti pokrenuta sutrašnjim okruglim stolom na temu „Mljekarstvo u životu“.

U organizaciji ovogodišnjeg Sajma sudjeluju Udruženje poljoprivrednika Federacija Bosne i Hercegovine, kompanije AS Group, Vispak, Klas, Zenička industrija mlijeka ZIM, a generalni sponzori sajma su Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Grad Zenica.

Svečano otvaranje Sajma organske i poljoprivredne proizvodnje i etno narodnog stvaralaštva “OPEN-s 2017. Zenica” je sutra, 12.oktobra u 12 sati, uz bogat kulturno-zabavni program sa preko 200 učesnika, koji će predstaviti narodno folklorno blago, sevdalinke i tradicionalne drvene instrumente. Za sve posjetioce ulaz na sajam je slobodan.(enb)

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button