AktuelnoNGO i udruženjaOlovo

Obilježena 10-godišnjica igraonice „Suncokret“

Danas je u OŠ „Olovo“, svečanim programom polaznika obilježena 10-ta godišnjica osnivanja olovske igraonice „Suncokret“. Deseta generacija djevojčica i dječaka oduševila je brojnu publiku svojim pjesmicama i recitacijama, pokazujući samo dio onoga što u ovom svom kutku uče i rade. Igraonicu „Suncokret“ osnovao je Forum žena „Sabina Jamaković“ 2007.godine i to je, po riječima Hasne Vatreš-tadašnje predsjednice ovog Udruženja, najdraži, najslađi i najljepši projekat koji je Forum iznjedrio u dvije decenije svog postojanja. – Uspjesi koje u svom obrazovanju postižu bivši polaznici naše igraonice, zahvaljujući znanju koje ponesu sa sobom, ponajbolji su dokaz opravdanosti postojanja igraonice i truda koje učiteljice i vaspitačice postižu u radu sa ovom prekrasnom djecom u njihovom najranijem dobu- kazala je, između ostalog, za naš program gđa Vatreš.
– Igraonicu „Suncokret“ trenutno pohađa 17 aktivnih i još nekoliko povremenih polaznika, a sva težina i odgovornost ovog posla nestaje u zadovljstvu da svakog dana vidite pozitivne rezultate tog rada. Jednostavno Vas kupe osmjehom i toplim pogledom- kaže Irma Ljuca učiteljica i odgajateljica u igraonici „Suncokret“
Uz zahvalnost školi na ustupljenom prostoru i tehničkoj podršci danas je još jednom iskazana nada da će u bliskoj budućnosti igraonica prerasti u vrtić i nastaviti raditi u još boljim uslovima, jer to Olovu treba i jer to Olovo zaslužuje. Tokom svečanog programa predhodnim polaznicima igraonice, sada malim osnovcima uručene su diplome o pohađanju igraonice “Suncokret” Kao kreatori imena igraonice u ime naše redakcije od srca čestitamo ovaj jubilej.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button