AktuelnoOlovo

U PROŠIRENJE TERAPIJSKIH I SMJEŠTAJNIH KAPACITETA BANJA OLOVO ULAŽE 2, 5 MILIONA KM

Direktor JZU BRC „Aquaterm“ Olovo Senad Selimović i direktor preduzeca „SELA“ d.o.o Sarajevo Sead Tutić danas su u Olovu potpisali ugovor o realizaciji projekta izgradnje zatvorenog terapijskog bazena, uz novo proširenje i smještajnih kapaciteta „Aquaterma“.

Nakon ispunjavanja svih administrativnih pretpostavki, te nakon provedene tenderske procedure to praktično označava i zvaničan početak radova na ovom, za BRC, ali i cijelu općinu Olovo najznačajnijem poslijeratnom investicijskom iskoraku. Govoreči za naš Radio direktor Selimović kazao je da će ovaj projekat, vrijednosti 2,5 miliona KM, bez sumnje olovsku banju i našu JZU još snažnije pozicionirati kao lidera banjskog turizmu u BiH.
Svoje zadovoljstvo potpisivanjem ovog značajnog ugovora nije krio ni Sead Tutić direktor sarajevskog preduzeća „SELA“ izražavajući uvjerenje da će projekat, u narednih 350 dana, koliko je to ugovorom predviđeno, biti uspješno i u potpunosti realizovan. To, kazao je za naš Radio, podrazumjeva kompletne građevinske, zanatske i instalacijske radove-praktično „Ključ u ruke“
Kako su nam to na licu mjesta pojasnili projekat predviđa gradnju i proširenje od postojećeg objekta ka desnoj obali rijeke Bioštice. Prema potpisanom ugovoru radovi kreću 02.aprila.2018, da bi naredne godine, u ovo doba, svjedočili njihovom završetku.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button