ObrazovanjeOlovo

PRIGODAN PROGRAM ZA GOSTE IZ BRATSKE TURSKE ŠKOLE

U okviru boravka u Olovu učenika i nastavnika Erenköy Kız Anadolu Lisesi škole iz Istanbula danas je u MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“, bratskoj školi, domaćinu i pokrovitelju ove posjete, organiziran prigodan kulturno-zabavni program za goste iz Turske.


Nastavnici i učenici bratske istanbulske srednje ženske škole nisu krili emocije i oduševljenje programom koji su učenici naše škole gotovo u cjelosti pripremili na turskom jeziku, predstavljajući gostima historijat i znamenitostima Olova. Govoreći za naš program direktorica Berna Saadet Ocakcioglu u ime 20 učenika i 8 nastavnika koji borave u Olovu zahvalila se domaćinima na prekrasnom programu, srdačnosti i pažnji kojom su obasuti tokom svog boravka u našoj zemlji, istakavši kako je započeta saradnja dvije bratske škole uspostavila neraskidive veze koje će se produbljivati u vremenu pred nama.
– Pokušavamo i trudimo se biti dobri domaćini, baš kao što su to bili dragi prijetelji iz Turske tokom naše prošlogodišnje posjete. Sudeći po impresijama nakon posjeta Sarajevu i Mostaru, te tokom boravka u Olovu mislim da smo u tome uspjeli. Hvala roditeljima naše djece i svima koji su tome doprinijeli – kazao je za naš program Mujo Manso – direktor MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Olovo. Tokom daašnjeg dana uz međusobno upoznavanje i druženje učenika, obilaska nekih od olovskih znamenitosti, u sportskom centru u Olovu predviđene su i sportske aktivnosti.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button