KulturaOlovo

Sara Ećo učesnica 10.Radijskog festivala u Žepču osvojila posebnu nagradu organizatora

Kao što znate i ove godine treći put zaredom ,smo bili radijski partneri 10.Radisjkog festivala Radio Žepča.Kao i do sada putem našeg radija učestvovali smo u predstavljanju učesnika festivala kroz 9.polufinalnih emisija.Na kraju svake emisije slušaoci su odlučivali o pobjedniku kao i stručni žiri partnerskih radio stanica.
Ove godine pobjednica iz Olova učenica sedmog razreda OŠ „Olovo“ je Sara Ećo koja je bila prva finalistica takmičenja u Žepču koje od održano 20.aprila 2018.godine .Sara je nastupila sa pjesmom „I dont wanna be you anymore“ od Billie Eilish ,pred brojnom publikom iz svih 19.gradova učesnika festivala.

-Ovo je druga godina kako se prijavljujem na radijski festival na poziv moje nastavnice muzičkog Emine Nukić Hemić.Malo sam se dvoumila da li da se prijavim ali sad mi nije žao.Iako nisam osvojila neko od prva tri mjesta bilo je to lijepo iskustvo, svi su bili super ,dobro smo se zabavili,kaže Sara .

Sara je na kraju osvojila posebnu nagradu organizatora ,zadovljna je svojim nastupom i učešćem na festivalu a možda se prijavi i iduće godine.

U razgovor sa Sarom saznali smo da pjevanje nije njen jedini talenat i najomiljeniji hobi , voli da crta u slobodno vrijeme , pohađa i peti razred muzičke škole gdje svira gitaru i voli da vježba gimnastiku.

Po odluci stručnog žirija titula najboljeg izvođača ove godine je pripala Luki Žiberna iz Slavonskog Broda koji je izveo pjesmu You raise me up od Josha Groban .
Drugo mjesto, prema odluci stručnog žirija , osvojila je Katarina Zadro iz Rame sa pjesmom od Whitney Houston I will always love you, dok je titulu trećeplasirane ponijela Petra Petrušić iz Jajca s pjesmom Bol do ludila od Marije Šerifović.
Sudionici finalne večeri 10.RFRŽ u Žepču bili su : Sara Ećo, Naida Fehrić, Ena Blitović, Irma Katić,Monika Tadić,Neila Kumbara, Belma Ćuran, Petra Petrušić,Tomislav Čorić, Amela Imamagić,Nađa Mamela, Sumea Kulo, Gabrijel Golub, Katarina Zadro, Anita Medo,Katarina Kuna, Luka Žiberna, Sara Tešić i Aldijana Puzić.

Organizatori su tokom finalne večeri svim sudionicima dodijelili diplome za učešće i nagrade za scenski nastup, najoriginalniji nastup i najbolju interpretaciju, posebne nagrade organizatora, nagrade žirija produkcije i nagrade žirija Radio Žepča.

Razgovor sa Sarom i podsjećanje na sve ovogodišnje učesnice festivala iz Olova poslušajte na našem programu u utorak 24.aprila od 14 i 15 sati na 95,1 MHz ili putem ovdje na našoj stranci putem radio streaminga

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button