Vijesti iz BiH

JU „KSC i Radio Ilijaš“ objavljuje konkurs za literarne radove o temi “Ramazan u mom sokaku”

JU „KSC i Radio Ilijaš“ objavljuje konkurs za literarne radove o temi “Ramazan u mom sokaku”. Pravo učešća imaju djeca uzrasta od sedam do 16 godina iz cijele Bosne i Hercegovine. Konkurs je otvoren do 04. juna 2018. godine. Sponzori obezbjeđuju nagrade za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto.
Najbolji radovi sa slikom i biografijom autora bit će pročitani u programu i objavljeni na web stranici www.radioilijas.ba.
Radovi moraju biti u formi proze, ne smiju biti prije publikovani i poželjno je da odražavaju promjenu u duši zbog Ramazana, radost i dječiji doživljaj ovog mubarek mjeseca.
Stručni žiri odabrat će tri najbolja rada, a pobjednici će biti proglašeni na Bajramskoj večeri u kino sali Ilijaš uz dodjelu diploma i nagrada.
Prijava treba da sadrži ime i prezime djeteta, dob, adresu, broj kontakt telefona. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona : 033 400- 800 ili putem emaila: railijas@gmail.com.
Pravo učešća neće imati osvajači nagrada prethodne dvije godine, kao ni djeca ni bliži srodnici organizatora Konkursa.
Nagrade : Prva nagrada-300 KM, druga 200 KM i treća nagrada 100 KM. Organizator JU KSC i Radio Ilijaš zadržava pravo dodjele utješne nagrade ukoliko pristigne dovoljan broj radova.
Radove slati poštom na adresu JU „KSC i Radio Ilijaš“, ulica Hašima Spahića 23, 71380 Ilijaš, putem emaila : railijas@gmail.com ili donijeti lično u prostorije Radio Ilijaša.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button