AktuelnoMjesne zajedniceOlovo

Saniraju se posljedice nevremena i poplava u istočnom djelu općine Olovo

Nakon obilnih kišnih padavina i jakog nevremena koje je pogodilo u četvrtak istočni dio općine Olovo i koje je pričinilo ogromne materijalne štete , stanje se polako normalizuje.Jake bujice su oštetile pet mostova na lokalnim putevima prema naseljima Gurdići, Duganđići, Bare dok je most za naselje Pušino Polje rijeka Jablanica potpuno odnijela. .Na nekoliko mjesta voda presjekla i odnijela dio puta.Zahvaljujući brzoj intervenciji Općinskog štaba Civilne zaštite,putne komunikacije su danas (subota) djelimično sanirane . Kako nam je kazao Avdo Degirmendžić ekipe su na terenu i preko vikenda gdje čiste propuste te saniraju puteve.
-Djelimično smo popravili puteve i mostove . Sada je neophodno da rješimo prelaz preko rijeke Jablanice prema naselju Pušino Polje koje je još uvijek odsječeno od glavne putne komunikacije, regionalnog puta Olovo-Sokolac.Za potpunu normalizaciju sabraćaja i sanaciju puteva , propusta i mostava , trebače nam dosta vremena te materijalnih i finansijskih sredstava.-kazao nam je Degirmendžić.
Jak grad koji je padao skoro sat vremena uništio je usjevi, plastenike i brojne malinjake na ovom području.Zasijena oranice pored rijeka nestala pred naletom jakih bujica.Prekinuti su i lokalni vodovodi.
Naša ekipa je bila na terenu u naselju Gurdići, gdje smo zatekli mještene u trenutku dok su radili otklanjanju posljedica nevremena.
-Sve se desilo brzo. Voda je nosila sve pred sobom. Čupala je stabla , nosila kamanje, objekte koji su bili blizu rijeke. U trenutku sve je uništeno. Usjevi, voče…Ljudima su malinjaci potpuno uništeni.-kazao nam je Hikmet Gurda koji je sa svojim komšijama radio na sanaciji puta.Vanredno stanje na istočnom djelu općine Olovo je još uvijek na snazi.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button