OlovoPrirodne nepogode

VLADA ZDK ĆE POMOĆI U SANIRANJU POSLJEDICA NEVREMENA

Nakon što je u Olovu, zbog posljedica nevremena, proglašeno stanje prirodne nesreće na području pet MZ, u posjeti našoj općini i ugroženim područijima boravio je premijer Ze-do Kantona Miralem Galijašević u pratnji direktora Kantonalne uprave CZ Džavida Alića. U razgovoru sa načelnikom općine i njegovim pomoćnicima premijer je upoznat sa rezultatima preliminarne procjene šteta čiji iznos već prelazi pola miliona KM. Procjene su to za sredstva potrebna za sanaciju lokalne putne infrastrukture i čišćenje korita rijeka, dok je taj iznos znatno veći ako se uzmu u obzir i evidentne štete na regionalnim putevima i poljoprivredi. Premijer Galijašević obećao je pomoć Kantona čim se na nivou Službi utvrdi lista prioriteta i najneophodnijih projekata. Osim posjete naselju Karagino Polje gdje su također vidljive posljedice nedavnog nevremena, zajedno sa načelnikom općine Olovo Đemalom Memagićem Kantonalna delegacija potom je obišla Dom kulture gdje su u toku završni radovi na unutrašnjem uređenju, kao i radove na banjskom kompleksu “Aquaterm”. U šetnji gradom posjećena je novoizgrađena zgrada općinskog suda, kao i gradska džamija u izgradnji.
– Ovakvim brojem aktuelnih projekata ne mogu se pohvaliti ni puno veće sredine od Olova. Čestitam načelniku Memagiću čiji se trud i zalaganje vidi na svakom koraku kao i svim građanima koji su mu podrška na putu napretka- kazao je u izjavi za naš radio premijer Galijašević.
– Olovo je tokom cijelog mog načelničkog mandata imalo pomoć, razumjevanje i podršku od vlade ZDK. Hvala premijeru na ovom gestu i spremnosti da nam i ovaj put pomogne da saniramo posljedice poslednjeg nevremena- kazao je načelnik Memagić.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button