NGO i udruženjaOlovo

Preduzeće “Zagrljaj”iz Sarajeva sa četiri osobe sa invaliditetom iz Olova potpisalo ugovor o zapošljavanju

U Olovu je juče u prostorijama Udruženja “Osmijeh plus”upriličeno potpisivanje ugovora o zapošljavanju sa Preduzećem za radno i profesionalno osposobljavanje,rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Zagrljaj” Sarajevo.
Prema riječima predsjednika ovog udruženja Hajrudina Begovića Udruženje “Osmijeh plus”će ustupiti svoje prostorije za četvero zaposlenih dok se ne pronađu adekvatni uslovi za rad ove populacije.
-Prvi put u svom životu oni su dobili priliku da svojim radom pokažu i dokažu da su i oni dio ovog društva.Uposlenici će izrađivati proizvode na bazi etertičnih ulja,tj.mirise za auta, mirisne svijeće i druge proizvode.Kompanija Bingo već je prepoznala ovaj projekat jer se u njihovim pojedinim centrima nalaze ovi proizvodi,kaže Begović.
Posao su dobili Hrnjić Kenan,Bilal Višća, Džafer Sokolar i Belmin Jusubašić.

Aida Skorupan direktorica preduzeća kaže da sada imaju 13 uposlenih uključujući uposlene u Sarajevu,Kaknju i sada u Olovu.
-Prepoznala sam rad Udruženja „Osmijeh plus“koje nesebično pomaže osobe sa invaliditetom i danas sam sretna što imam mogućnost da pomognem ovoj populaciji i u Olovu .Njima treba pružiti priliku da rade a to nije teško ukoliko se nađe dobra volja,kaže direkorica Aida.

Nadamo se da će se naši osvježivači prostora koje budu izrađivali članovi ovog udruženja iz Olova uskoro naći i na policama olovskih prodavnica ,kaže Aida.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button