AktuelnoOlovo

DELEGACIJA BRATSKE OPĆINE KIRŠEHIR U POSJETI OLOVU

Visoki službenici Olovu bratskog grada Kiršehir Halil Ćališir – direktor gradske direkcije za odnose sa javnošću i Derviš Arslan šef kabineta gradonačelnika Yašara Bahčedžija sa suprugama Deniz Čališir – pomoćnicom direktora škole „30 avgust“ i Rukijom Arslan asistenticom na medicinskom fakultetu Univerziteta Kiršehir u toku svoje posjete Olovu i BiH održali su sastanak u kabinetu općinskog načelnika. U odsustvu prvog čovjeka naše općine g-dina Đemala Memagića delegaciju su primili, pozdravili i dobrodošlucu u Olovo poželjeli pomoćnici načelnika Merisa Kaljanac i Avdo Degirmendžić, te direktori naših O.Š Edin Kljajić i Adis Jamaković.
Kako je za naš program kazao g-din Ćališir cilj posjete je uvid u tok izgradnje „ Ahi Evran i Veli Kiršehir“ džamije u Olovu, koja se u cjelosti finansira sredstvima grada Kiršehir i Diyanet vakufa. – Zadovoljni smo gradnjom i dinamikom ovog simbola našeg bratstva, još više toplinom i gostoprimljivošću vas stanovnika ovog bratskog nam grada. – Radujemo se što izgradnja ovog objekta učvršćuje naše odnose i trasira nove puteve saradnje i na ostalim poljima života i rada- kazao je u izjavi za naš radio g-din Halil Ćališir.
On nam je također otkrio kako u Turskoj i gradu Kiršehiru vlada veliko interesovanje za ovaj projekat i kako je već sada izvjesno da će jedan cijeli avion sa delegacijama doći u BiH na svečano otvorenje džamije u Olovu. On nam nije mogao ni potvrditi niti demantovati informaciju koja je procurila u javnost da bi „Ahi Evran i Veli Kiršehir“ džamiju u Olovu mogao otvoriti i sam predsjednik Erdogan.
Administrativna zgrada koja se uz objekat džamije također uporedo radi dodatno će doprinijeti zbližavanju i saradnji bratskih općina Olovo i Kiršehir – zaključeno je tokom ovog sastanka.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button