OlovoTurizam

DONACIJA VLADE ZDK BANJI AQUATERM: OLOVSKO BANJSKO LJEČILIŠTE PIŠE NOVU POZITIVNU PRIČU

zdk.ba
zdk.ba
Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Čolaković uručio je direktoru Banjsko-rehabilitacionog centra “Aquaterm” Olovo Senadu Selimoviću donaciju u vidu robota za kupanje, tzv. robot-liftera, specijalne dizalice koja omogućuje pružanje terapije teško pokretnim osobama. Donaciju vrijednu 7.000 KM obezbijedila je Vlada ZDK.
“Suština naše donacije je mnogo važnija od njene vrijednosti, a to je da pomognemo pacijentima koji su teško pokretni, posebno pripadnicima boračke populacije koji su invalidi sa većim stepenom invalidnosti. ‘Aquaterm’ je kao banjsko lječilište jedan od partnera Ministarstva za boračka pitanja već dugi niz godina, imamo jako dobru saradnju i našim pacijentima pružaju najbolju uslugu, tako da im na ovaj način odajemo priznanje”, kazao je ministar Čolaković nakon potpisivanja ugovora i predaje donacije.
U banji “Aquaterm” u toku je izgradnja novog bazenskog kompleksa sa proširenjem smještajnih kapaciteta. Investicija je vrijedna 2,5 miliona KM, a poznato banjsko lječilište će na proljeće iduće godine dobiti veliki bazen i 30 novih kreveta.
zdk.ba
zdk.ba
zdk.ba
“Nadam se da će se nakon završetka ove investicije otvoriti prostor za nova ulaganja i dodatno širenje kapaciteta lječilišta. Imamo kvalitetne kadrove i dobru ponudu, a nedostajali su nam infrastrukturni objekti kako bismo što većem broju korisnika i pacijenata mogli približiti kvalitetnu terapiju sa nadaleko poznatom termo-mineralnom vodom”, kazao je direktor Selimović, zahvalivši se Vladi i resornom ministarstvu na veoma korisnoj donaciji.
Upravo je banjski turizam jedan od glavnih potencijala za razvoj općine Olovo. Načelnik Đemal Memagić ističe kako je posljednjih nekoliko godina banja “Aquaterm” s novim menadžmentom na čelu napravila sjajne poslovne rezultate. Broj posjetilaca raste, godišnji promet je sa 900.000 KM prije pet godina povećan na 3 miliona KM, a uposleno je 30 novih radnika.
“Od hotela i banje ‘Aquaterm’ pravimo širu priču, rješavamo problem smještaja a ujedno pravimo iskorak ka boljem prijemu pacijenata. Imamo novu bušotinu termo-mineralne vode kapaciteta 120 litara u minuti i ona je dobar osnov za dalji razvoj turizma u općini Olovo. Vjerujem da ćemo zahvaljujući razumijevanju i timskom radu napraviti dobar posao”, kazao je Memagić.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button