OlovoVijesti iz ZDK

Prijave za četvrti ‘Dijabetes dječiji kamp’ u SRCA Ajdinovići Olovo

Savez udruženja dijabetičara Zeničko-dobojskog kantona organizuje Četvrti dijabetes dječiji kampa koji će se održati od 19. do 21. oktobra 2018. godine u Sportsko-rekreacionom centru “Ajdinovići” kod Olova. Kamp se organizuje u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalne politike Federacije BiH, te podršku Ministarstva zdravstva ZDK, Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i farmaceutskih kuća „Salvus“ i „Novo Nordisk“.
U fokusu kampa bit će prevencija mogućih komplikacija kod dijabetesa kroz zdrav stil života, a edukacijskim aktivnostima bit će obuhvaćena kako djeca i mladi, tako i njihovi roditelji. Cilj je unaprijediti znanja za kvalitetniju kontrolu šećerne bolesti, promovirati zdrave životne navike, podići samopouzdanja te motivirati mlade i njihove roditelje da aktivno doprinose radu udruženja te promovišu zdrave životne stilove.
Djeca i mladi dijabetičari uzrasta od 10 do 30 godina mogu se prijaviti za učešće na dijabetes kampu putem e-maila sudzdk@gmail.com, a potrebno je poslati sljedeće podatke:
1.Ime i prezime djeteta, godište sa jednim roditeljem ili mladi dijabetičari od 18 do 30 godina bez roditelja,
2.Broj telefona djeteta i roditelja ili mladih,
3.Mjesto iz kojeg dolaze sa područja ZDK.

Učešće na kampu je besplatno! Prednost učešća imaju djeca koja do sada nisu učestvovala na kampovima u organizaciji Saveza dijabetičara ZDK. Vrijeme i mjesto polaska za sve prijavljene bit će naknadno dostavljeno putem telefona ili javne obavijesti. Prijava za kamp ostaje otvorena do 10. oktobra 2018. godine.

Savez udruženja dijabetičara ZDK

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button