OlovoVijesti iz ZDK

POČELO EVIDENTIRANJE DJECE ZA PROGRAM OBAVEZNOG PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA U ZDK

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona obavještava roditelje/staratelje djece koja će do 1. marta 2019. godine navršiti 5 godina i šest mjeseci života i koja u školskoj 2018/2019. godini nisu pohađala neku od predškolskih ustanova, da su dužni prijaviti dijete za Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u školu koju će dijete pohađati, kod pedagoga škole ili osobe koju je ovlastio direktor škole.
Evidencija djece će se vršiti u periodu od 24. do 31. decembra/prosinca u školi koju će djeca pohađati, a za evidentiranje nije potrebno prisustvo djeteta, niti prilaganje bilo kakve dokumentacije.
Tokom mjeseca januara 2019. godine obavit će se besplatni ljekarski pregledi djece – polaznika Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja, a roditelji/staratelji trebaju insistirati na adekvatnom ljekarskom uvjerenju za upis u predškolsku ustanovu.
O upisu djece u Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja (POPOiO), sa svom potrebnom dokumentacijom, kao i vremenu realizacije Programa roditelji/staratelji bit će obaviješteni putem sredstava javnog informisanja i putem obavještenja na školi u kojoj su djeca evidentirana.

Press služba ZDK

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button