OlovoSport

NK”Stupčanica”pobjedom započela proljetni dio sezone

Proteklog vikenda počeo je  proljetni dio sezone u Kantonalonoj  ligi Ze-Do kantona 10.kolo .
Jesenji prvak ekipa NK „Stupčanica“ odigrala je uspješno prvu utakmicu u gostima protiv NK „Proleter“ iz Makljenovca kod Doboja.

Rezultata utakmice u Makljenovcu na kraju je bio NK Proleter 0-5 NK Stupčanica

Strijelci: Karamović,Softic,Avdibasic,Pasalic,Abazovic

Sastav : Imširović,Karamovic,Beslija,Sokolar Ahmet (od 45’ Salibašić),Mahovac,Pasalic,Sokolar S.(od 75 Abazovic),Karahmetovic,Karičić,Avdibasic,Softic(od 45 Ahmetspahic)


Naša ekipa spremno je  dočekala početak nove sezone kao lider na tabeli.Treba pomenuti da je  na posljednjoj pripremnoj utakmici  protiv NK Bosne“ u Visokom jedan od nogometaša  Kenan Merdić, doživio  povredu.

Kako je saopštio stručni štab Stupčanice u  prvi mah izgledalo je kao teška povreda, lom noge ili zgloba. Ipak se  ispostavilo se da se radi o napuknuću kosti,pa vjeruju da će oporavak biti brz i uspješan.

Kolektiv NK „Stupčanica“uputio je riječi podrške  za kolegu Merdića tako što su prvu utakmicu posvetili njemu sa porukom na majicama“Keno izdrži kolektiv NK Stupčanica je uz tebe“,što dovoljno govori o prijateljskom odnosu i brizi  stručnog štaba i saigrača.

I naše omladinske kategorije odigrale su prve utakmice u Žepću.
KADETI su nažalost izgubili  “Don Bosco”-N.K.“Stupčanica”4:0
JUNIORI su igrali neriješno:
“Don Bosco”-N.K.”Stupčanica” 2:2
Strijelci za juniore:
-Hadziabdic Faruk
-Doljancic Asim
Treba  naglasiti  da su juniori uz osvojeni bod došli na prvo mjesto na tabeli  tako da je pred njima  nastavak borbe za titulu.

Radio Olovo-A.M,foto NK Stupčanica ,H.B

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button