KulturaOlovo

Udruženje “Naše vrijeme” u četvrtak 6.juna 2019.godine organizuje “Veče ilahija i kasida” i promociju knjige “Sve dok ne svane”

Udruženje „Naše vrijeme“ u povodu ramazanaskog Bajrama u četvrtak 6.juna 2019.godine s početkom u 18.00 sati u sali Doma kulture organizuje “Veče ilahija i kasida” na kojoj će nastupiti „Hor ružin pupoljak“ .

Pored toga bit će upriličena i promocija knjige autora  Hazim Hadžića„Sve dok ne svane“ inače autora  izmišljenih likova Omerovce i Minke koje je oživio u svojim video uradcima na društvenim mrežama.

Hazim Hadžić iza sebe ima objavljene četiri knjige, tri romana i zbirku poezije – “Pečat na vodi” (zbirka poezije) “Zaljubljeni Oskar”, “Tvoje tijelo je moje tijelo”, te posljednji roman “Sve dok ne svane”,koja je trenutno najprodavanija knjiga na području Bosne i Hercegovini. U ulozi autora ostvario se jako mlad, sa četrnaest godina objavivši zbirku poezije. Danas je jedan od najpoznatijih humorista sa našeg prostora, čiji je primarni cilj nasmijati publiku, a nikako ismijati. Trenutno studira u Beču Teatar & Film i medijsku pismenost.

Promotori knjige su sam autor Hazim Hadžić i Nedim Gondžić.

Moderatorica  je Amina Čolaković.

Prema najavama organizatora ova manifestacija ima i humanitarni karakater jer   dio novca od prodaje knjiga autor Hazim Hadžić namijenio je  za fond srednjoškolcima MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Olovo  koji prikupljaju sredstva za odlazak na ekskurziju.

Ulaz je besplatan ali će posjetioci pored kupovine knjige imati mogućnost dati svoj doprinos u humanitarnu kutiju koja će biti postavljena na ulazu u salu.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button