EkologijaOlovoTurizamZdravlje

U julu trodnevni festival Pyramid Yoga Fest, Ajdinovići , 26-28. 7. 2019.-Prvi festival u BiH koji će zabraniti korištenje jednokratnih proizvoda od plastike

*Dolaze predavači, instruktori, muzičari i umjetnici iz cijeloga svijeta

*Prvi festival u BiH koji će zabraniti korištenje jednokratnih proizvoda od plastike

Bosna i Hercegovina ne prestaje privlačiti ljude iz cijeloga svijeta. Priroda, turbulentna istorija, hrana, festivali i naravno ljudi, razlog su zbog kojeg dolaze.

Od ove godine, preciznije od 26.7.2019. imaće i razlog više za posjetu našoj zemlji. U sveopštem haosu suvremenog života, raste broj ljudi koji žele živjeti, zdravo u miru sa sobom i okolinom. Upravo to pruža trodnevni Pyramid Yoga Fest smješten u prelijepom ambijentu, sportsko –rekreativnog centra Ajdinovići.

Iako je u fokusu yoga kao vodeća tehnika uspostavljanja balansa i opuštanja, biće prezentirane i druge tehnike kojima možemo pobošljati zdravlje i život; meditacija, reiki, zvučne kupke, radionice o zdravoj prehrani i sl.

Posebna pažnja posvećena je radu s djecom.Kroz edukativne i zabavne radionice, djeca će učiti o ekologiji, očuvanju prirode, zdravoj prehrani.. Umjetničke izložbe, i bogat muzički program, učiniće potpunim ovo trodnevno putovanje u nepregledna prostranstva nasih bića. Više na www.pyramidyogafest.org

Muzičari/ke, umjetnici/e, predavači/ce dolaze iz cijeloga svijeta. Potvrđen je i veliki broj posjetitelja iz regiona a cilj je pozicionirati BiH i kada su ovakvi događaji u pitanju. Pyramid Yoga Festival u narednim godinam postaće regionalno mjesto okupljanja spiritualno osviještenih ljudi.

 Cilj je podizanje svijesti pojedinca i zajednice o zdravom i svjesnom načinu življenja, značaju kulture i umjetnosti u povezivanju naroda, privući posjetitelje iz svih dijelova Evrope i svijeta, te poslati pozitivnu poruku iz naše zemlje.Festivala  treba postati platformom društveno odgovornih partnera prema zajednici, prirodi i nama samima.Tome u prilog ide i opredjeljenje da na festivalu neće biti korištena jednokratna plastična ambalaža !

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button