AktuelnoHumanitarne akcijeNGO i udruženjaOlovo

Član BK”Olovo”Fehim Imiširović krenuo na put dug 1000 km

Danas je iz Olova na put dug 1000 km krenuo član BK „Olovo“ Fehim Imširović.Fehim je jedan od učesnika tradicionalnog biciklističkog maratona Bihać –Srebrenica koji ovaj put kreće sam  iz Olova .Iako je bilo najavljeno ,nažalost zbog nepredviđenih okolnosti drugi član BK „Olovo“Rifet Imširović nije mogao krenuti.

Majka ,kolege i prijatelji ispratili su Fehima pred polazak i poželjeli mu sreću na ovom zahtjevnom podvigu do Bihaća.Podsjećamo ,olovski biciklisti svake godine biciklima iz Olova pređu put do Bihaća da bi se pridružili učesnicima tradicionalnog biciklističkog maratona Bihać-Srebrenica koji počinje 8.jula.

Kako nam je kazao Rifet Imširović, on će se Fehimu pridružiti  iz Bihaća kao i  ostali članovi Emir Degirmendžić , Adin Pašalić , Irhad Delahmetović , Dino Degirmendžić , Nihad Karasalihović i po četvrti i put za redom jedina članica Šejla Delahmetović .
Logistička podrška kao i svake godine do sada je Nihad Karasalihović i Senahid Hota.
Maraton se održava povodom tragedije stradanja nedužnih civila u Srebrenici, među kojima je sigurno bilo i sportaša. Suosjećajući sa patnjom i bolom preživjelih Srebreničana ,na ovaj način odajemo počast svim žrtvama genocida u BiH, sa naglaskom na Srebrenicu, noseći parolu tokom cijele trase „DA SE NIKAD NE ZABORAVI I NE PONOVI“ ,poručuju iz BK „Olovo“.Sve učesnike maratona očekujemo 10.jula u Olovu gdje Općina Olovo i njeni građani organizuju doček za maratonce sa ručkom i osvježenjem pred posljednju etapu maratona do Srebrenice. Ovom prilikom se zahvaljuju svim sponzorima na moralnoj i materijalnoj podršci koju su pružili za učešće u tradicionalnom biciklističkom maratonu Bihać-Srebrenica.Radio Olovo/foto R.I tekst A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button