KulturaOlovo

ZAVIČAJNOM LJUBAVLJU OBOGATILI GRADSKU BIBLIOTEKU

Gradsku biblioteku u Olovu posjetili dr. Rasim Muratović i mr.Hadžija Hadžiabdić i tom prilikom direktoru Samiru Miluniću uručili značajan set knjiga iz vlastitih biblioteka. Kompletan svoj književni opus, računajući, uz vlastite naslove, knjige koje je, na bosanski jezik, preveo sa norveškog dr. Rasim Muratović je poklonio biblioteci u Olovu i to po 5 do 10 primjeraka. – Olovo je moj zavičaj i ovo je samo jedan gest i naša poruka da smo bili i ostali olovljani- kazao je dr. Muratović, podsjećajući da je među naslovima i njegova poslednja knjiga „Olovo 1992-1995. Stradanje i razaranje herojskog Olova“. Ono što će svakako obradovati naše slušaoce je najava skorog emitovanja radio drame „Umihanin san“- čiji je autor dr. Muratović, a čije smo emitovanje dogovorili u programu našeg Radija. U svojoj bogatoj akademskoj karijeri dr. Rasim Muratović, uz univerzitetski i književni angažman, bio je i direktor Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu. Za naš Radio kazao je kako mu je drago što u poslednje vrijeme sve češće boravi u rodnim Čudima i Olovu.
U društvu sa dr. Muratovićem gradsku biblioteku posjetio je i mr. Hadžija Hadžiabdić zamjenik direktora Arhiva BiH. Iz vlastite biblioteke on je gradskoj biblioteci poklonio oko 30 novih naslova iz oblasti historije. Kao član fondacije za bibliotečku djelatnost g-din Hadžiabdić marljivo i zdušno pomaže Olovu kroz brojne projekte. Podsjećamo samo u ovoj godini podržano je štampanje i izlazak tri olovske knjige. 
Ovo je svakako primjer kako se na konkretan način voli i pomaže svoj zavičaj- kazao je direktor Centra za kulturu, sport i informisanje Samir Milunić zahvaljujući se gostima na njihovom, pažnje vrijednom, gestu.

dr. Rasim Muratović
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button