OlovoPrivredaTurizam

U posjeti općini Olovo boravila ambasadorica Republike Slovenije Zorica Bukinac

Danas je Olovo pojestila ambasadorica Republike Slovenije Zorica Bukinac.Domaćin sastanka Općinski načelnik Đemal Memagić sa saradnicima amabasadoricu Bukinac  je upoznao  sa turističkim i privrednim potencijalima općine Olovo.

-Uspostavljenje saradnje sa nekom od sličnih općina u Sloveniji je bila tema našeg razgovora.Željeli smo našu gošću upoznati sa potencijalima na planu banjskog turzima,tekstilne industrije i ostalih potencijala koje imamo kako bi  uspostavili saradnju i povezivanje na ekonomskom i privrednom planu ,ističe Načelnik Memagić.

Ambasadorica Bukinac izrazila je svoje zadovljstvo posjetom Olovu ,koje je kako je kazala, primjer turističkog i privrednog razvoja.

– Slovenija  tradicionalno ima dobru saradnju sa BiH.Načelnik Memagić nam je danas predstavio općinu Olovo  tako da je pored prerade drveta,razvoja turstičkih potencijala bilo riječi i o industrijskoj zoni.Ja mislim da neće biti problem naći interesente za ekonomsku saradnji i možda moguće investicije  ali i za prijetelje u Sloveniji za neke druge kulturne i socijalne djelatnosti, kazala je između ostalog za naš radio amabasdorica Bukinac.

U ulozi inicijatora ovog sastanka u delagiciji koja je danas boravila sa ambasadoricom Slovenije bili su i dr.Rasim Muratović   i prof.dr.Mirko Pejanović koji je predložio općinu Olovo kao jednu od općina koje su na svim poljima postigle vidan napredak u poslednjih nekoliko godina.

-Ja pratim razvoj opština u BiH bavim se lokalnom samoupravom naučno i stručno i ova opština je u zadnjih pet do sedam godina ostvarila napredak u lokalnom razvoju,razvoju infrastrukture i privrede.To je izraz aktivnosti svih općinskih  tijela od Vijeća do Uprave a posebno Općinskog načelinka Memagića koji ima iza sebe dugogodišnje  menadžersko iskustvo.Želja nam je da općina Olovo jača svoju privredu sa mogućim zainteresovanim privrednim subjektima iz Slovenije,istakao je prof.Pejanović.

Domaćini su sa gostima danas posjetili  kompaniju „Alma Ras“i  BRC“Aquaterm“.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button