OlovoSport

Počeo upis u Školu košarke “Olovo”

Na radost brojnih ljubitelja košarke grupa sportskih entuzijasta ,košarkaša odlučila je pokrenuti školu košarke u Olovu. Uz podršku Centra za kulturu, sport i informisanje i OŠ”Olovo”treninzi će se održavati u Sportskom centru Olovo i sali OŠ”Olovo”. Iz Škole košarke “Olovo” pozivaju sve djevojčice i dječake osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se prijave.

  Termini treninga će biti poznati nakon prijava zainteresovanih koje su u toku.

Škola počinje sa radom u nedelju 1.decembra 2019.godine kada će biti održano prvo okupljanje polaznika u 11.00 sati u Sportskom centru Olovo ili OŠ “Olovo”o čemu će svi polaznici biti informisani lično i putem facebook str.Škola košarke Olovo. Više informacija možete dobiti na telefon: 061/669-826 kod Avdibašić Džemala Kemure. Pored Džemala sa djecom će raditi i Elvir Dedić i Asmir Kaikčija.

Cilj „Škola košarke“ јe da omogući svim dječacima i djevojčicama pravilan psihofizički i sociјalni razvoј, poboljšanje motoričkih sposobnosti kao i razvijanje i јačanje takmičarskog duha.

Bogat sportsko-pedagoški program i dokazana kvaliteta rada neka budu dovoljni razlozi da nam povjerite sportski rad sa Vašim djetetom,poručuje jedan od osnivača škole Džemal Avdibašić Kemura.

Kako izvodimo program u školi košarke:

Košarkaška abeceda

-Ponavljanje i usavršavanje osnovnih elemenata tehnike napada

-Ponavljanje i usavršavanje osnovnih elemenata tehnike odbrane

Program „Škola košarke“ :
Posebna pažnja će biti posvećena početnicima koji treba da savladaju osnovne košarkaške elemente kroz program „Škola košarke“. Program „Škola košarke“ se realizuje kroz treninge (2x )sedmično u trajanju od po 90 minuta. „Škola košarke“ je otvorena za sve dječake i djevojčice bez obzira na njihovo košarkaško predznanje i uzrast.

-Osnove individualne taktike odbrane

-Osnove individualne taktike napada

Stoga, ne gubi vrijeme, dođi i Ti i sam se uvjeri u ljepotu ove igre!    

POSTANI ČLAN!

Više informacija na telefon: 061/669-826 Džemal Avdibašić Kemura ili na facebook str.Škola košarke Olovo.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button