Vijesti iz ZDK

Predstavnici JOB-a „Unija veterana“ Zeničko-dobojskog kantona u Skupštini Kantona

Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić je zajedno sa ministrom Ministarstva za boračka pitanja Fahrudinom Čolakovićem u sjedištu institucija Kantona, primio je predstavnike JOB-a „Unija veterana“ Zeničko-dobojskog kantona (JOB ZDK).

Predstavnici JOB-a ZDK su upoznali domaćine o aktivnostima na organizaciji Izvještajno izborne Skupštine JOB-a „Unija veterana“ Bosne i Hercegovine, koja se ove godine održava u Zenici. Razgovaralo se i o organizaciji centralnog svečanog obilježavanja Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine koje bi se trebalo održati na području Zeničko-dobojskog kantona.

Ovom prilikom predsjedavajući Huskić je naglasio: “Čast mi je da su nas danas posjetili uvaženi veterani proteklog rata i predstavnici JOB-a Zeničko-dobojskog kantona. Danas smo evocirali sjećanje na tradiciju naše slavne Armije, sa osvrtom na nastanak i ratni put Armije i sa posebnim sjećanjem na saborce i druge heroje odbrane”.

Na kraju su se predsjedavajući i ministar zahvalili gostima na posjeti i izrazili podršku aktivnostima JOB-a „Unija veterana“ Zeničko-dobojskog kantona, te naročitu podršku organizaciji svečanog obilježavanja Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Stručna služba Skupštine ZDK

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button