AktuelnoOlovo

IZ JUTROŠNJEG IZVJEŠTAJA ŠTABA CZ OPĆINE OLOVO

  Jutros u 8:00 sati, iz redovnog izvještaja Štaba CZ Olovo, saznajemo kako je u poslednja 24 sata  na području naše općine Olovo u izolaciji bilo 148 osoba. U odnosu na jučerašnje stanje mjere izolacije prestale su za 7 osoba, dok je 5 osoba (porodica) stavljeno u izolaciju zbog kontakta koji je u vezi sa klasterom Tuzla. Za dva vozača koji su već na spisku mjera je produžena za 14 dana zbog novog dolaska. Sa ovog spiska 8 osoba ne boravi na teritoriji naše općine.

  Niko od osoba pod zdravstvenim nadzorom u protekla 24 sata nije prijavio nikakve tegobe koje se mogu dovesti u vezu sa COVID – 19, niti iskazao potrebu za psihološku podršku. Svi zdravstveni radnici su dobro – stoji u jutrošnjem izvještaju dr. Izudina Kućanovića iz Doma zdravlja Olovo.

Od strane PS Olovo Štab je informisan kako ni u poslednja 24 sata nisu registrovani slučajevi nepoštivanja mjera samoizolacije, kao ni drugim mjera naloženih naredbama Štabova CZ.

Štab CZ Olovo prezentirao je novu, jučerašnju, naredbu Federalnog štaba CZ o prinudnoj izolaciji za svaku osobu koja ne postupi po rješenju nadležnog organa kojim se određuje mjera izolacije. Naredbu ćemo prezentirati zasebno na našoj web stranici i facebooku.

  Drago nam je da je stanje po pitanju koronavirusa u Olovu i dalje bez registrovanih slučajeva. Hvala svima koji brinu o našem zdravlju. Odajemo priznanje našim zdravstvenim radnicima, policiji, članovima našeg Štaba i svima koji predano rade na mjerama prevencije. Odajemo priznanje i svim stanovnicima naše općine. Drago nam je da poštujete sve utvrđene mjere opreza i zaštite. Ostanite dosljedni zadatku očuvanja vlastitog i zdravlja ljudi koji vas okružuju.

Mi smo Vaša stalna podrška na tom putu i Vaš najbliži, najbrži i najobjektivniji izvor informacija. Hvala za pažnju koju nam poklanjate! Sa vama i dalje 24 sata!

VAŠ RADIO OLOVO

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button