AktuelnoOlovoOpćenito

PREGLED NAJAKTUELNIJIH OLOVSKIH VIJESTI

Iz studija našeg i vama najbližeg –  radija – Radio Olova, upućujemo vam poštovani slušaoci srdačan pozdrav.

Naše su i prvoaprilske vijesti istinite, provjerene i pravovremene. To je naš dug prema vama koji nas pratite, kojima smo  najvažniji i najpouzdaniji informator. Sva pažnja, sva osluškivanja i svi pogledi ovih su dana usmjereni na stanje vezano za pandemiju koronavirusa koja se rasplamsava i u našoj zemlji i regionu. Nismo, ni kao lokalna zajednica, ni kao pojedinci, izuzeti od tih tema i stanja u kome se nalazimo i koje proživljavamo. U tom kontekstu naša posebna pažnja usmjerena je, posve razumljivo, na našu lokalnu zajednicu, našu općinu Olovo pa su vijesti po tom pitanju iz naše sredine u centru naše pažnje. Najvažnije su, u tom kontekstu, informacije koje dobijamo od našeg općinskog štaba CZ koji, uz Načelnika kao k-danta štaba, čine svi nadležni i relevantni predstavnici našeg društvenog života u ovoj i ovakvoj situaciji. Štab je u stalnom i kontinuiranom zasjedanju i kontaktu i evo najnovijih jutrošnjih informacija koje saznajemo u ovom tijelu.:

Kada je izvještaj iz Doma zdravlja Olovo u pitanju jutros – 1 Aprila u 8:00 sati stanje je slijedeće:

  • Nemamo još niti jedan slučaj zaraze virusom COVID-19.
  • Na području naše općine u izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom su 163 osobe.
  • U donosu na jučerašnje stanje ova mjera istekla je za 8 osoba, ali je u izolaciju ušlo novih 24 osobe. Od tog broja jedan je slučaj vezan za dolazak iz inostranstva, dok se u ostalim slučajevima radi o osobama koje su mogle imati kontakt  sa licima sumnjivim na COVID-19.
  • Niko od osoba u izolaciji nema prijavljene simptome koronavirusa niti je iko od njih zatražio psihološku pomoć i podršku.
  • Svi naši zdravstveni radnici su dobro – stoji u jutrošnjem izvještaju iz doma Zdravlja koji je podnio direktor dr. Izudin Kućanović.

Za osobe pod nadzorom i poštivanje mjera propisane izolacije brinu se i pripadnici naše polcijske stanice koji su svakodnevno po ovom pitanju na terenu, a jutrošnji izvještaj kazuje kako je u poslednja 24 sata pod mjerama nadzora bilo 148 lica, od čega se 9 osoba nalazi na području drugih opština. Tokom obilaska i provjere poštivanja mjera izolacije na adresi nije pronađeno 5 lica, a radi se podsjećamo  o vozačima, kojima se, zbog frekvencije i putovanja, stalno produžava mjera nadzora. Tokom redovnih aktivnosti primjećeno je, stoji u policijskom izvještaju, kretanje određenog broja osoba preko 65 godina starosti. Isti su upozoreni i od strane policijskih službenika skrenuta im je pažnja na važeće naredbe o zabrani kretanja za ove osobe.  Nisu u poslednja 24 sati zabilježeni slučajevi nepoštivanja drugih naredbi.

Kada već govorimo o aktivnostima policjskih službenika valja kazati kako su i poslednja 24 sata na području naše općine Olovo protekla bez vršenja KD i narušavanja JRiM.  I saobraćaj se na svim putnim pravcima naše općine u ovom periodu odvijao bez saobraćajnih nezgoda i zastoja.

Od ostalih olovskih aktuelnosti podsjećamo da je od jučer u zgradi bivše „TO“ uspostavljen prostor za prisilnu izolaciju za lica koja svijesno, dovodeći druge u opasnost, krše propisane mjere samoizolacije.

Pozivamo vas na maksimalno poštivanje izrečenih mjera kao i svih naredbi i preporuka o ponašanju u ovim vanrednim okolnostima u kojima Olovo, hvala Bogu, još govori o prevenciji jer nemamo potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusa.

Bio je ovo blok olovskih vijesti i aktuelnosti. Ostanite poštovani slušaoci uz tonove našeg radija. Pratite nas na zemaljskoj mreži na ferkvenciji 95,1 MHz, uživo na internetu na www.radio.olovo.ba , na našem fb profilu, Twitteru, Instagramu. U svakom trenutku sa nama i uz nas 10 hiljada naših označenih pratilaca. Naše internetske platforme na sedmičnom nivou, kazuju statistike, posjeti između 25-40 hiljada ljudi. Hvala za vaše povjerenje koje pokazuje da cijenite naš trud i napor! Ostajemo na prvoj liniji najaktuelnijih olovskih, ali i vijesti iz zemlje i svijeta. Ostanite i vi uz naš program!  

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button