AktuelnoOlovo

IZVJEŠTAJ O STANJU U OLOVU NA DAN 07.04.2020. g.

I jutrošnji izvještaj štaba CZ Olovo o stanju na području naše općine započinjemo konstatacijom da i dalje nemamo registrovanih slučajeva zaraze koronavirusom. Prema izvještaju iz Doma zdravlja Olovo stanje na na dan 07.04.2020.god u 08h je slijedeće:

  • Broj osoba u izolaciji je 102. U odnosu na jučer mjera nadzora prestala za 4 lica. Novih nije bilo.
  • U proteklih 24 sata jedno od lica u izolaciji (dijete) je imalo povišenu temperaturu i otežano disanje. Isto je, uz primjenu punih mjera zaštite, pregledano od našeg osoblja a potom transportovano na UKC Sarajevo gdje je testirano na COVID-19 i nalaz je negativan.
  • Rezultat testiranja naseg osiguranika koji boravi u Banovićima se jos čeka.
  • Zbog pogorsane epidemioloske situacije u cijeloj zemlji otežan je prijem pacijenata u UKC Sarajevo te molimo naše osiguranike za strpljenje i poštivanje naloga,uputa i zahtjeva medicinskog osoblja u UKC Sarajevo prilikom prijema.
  • Apelujemo na stanovnistvo za striktno poštivanje svih preporuka za sprečavanje epidemije, posebno ovih dana prilikom podjela penzija!

U izvještaju koji štabu CZ, svako jutro po ovom pitanju podnosi i naša PS Olovo stoji:
      –  U protekla 24 sata pod mjerama nadzora bilo 106 lica, od čega se 5 nalazi na području drugih općina!

  • Od preostalog broja lica 12 ih nije zatečeno na adresi stanovanja – vozači! –
  • Nisu zabilježeni slučajevi nepoštivanja samoizolacije i drugih izdatih naredbi!

U pregledu olovskih aktuelnosti još jednom podsjećamo i na apel iz naše CZ svim našim stanovnicima da se uzdrže od proljetnog paljenja livada i niskog rastinja čime se, u ovoj teškoj situaciji posebno, dovodi u pitanje sigurnost ljudi i imovine. Ta djela predstavljaju osnov za kriviičnu odgovornost, novčane, te zatvorske kazne.

Uz sve ostanite koliko god ste to u mogućnosti u svojim domovima, poštujte preporuke i mjere nadležnih i naravno, ostanite i na talasu našeg radija. Pratite nas na zemaljskoj mreži na frekvenciji 95,1 MHz, uživo na internetu na našoj web stranici www.radio.olovo.ba , čitajte nas na našem fb profilu, twiter nalogu, instagramu, gledajte nas na našem youtube kanalu.U vremenu skraćenog radijusa kretanja  mi obilazimo vas. Uzduž i poprijeko našom općinom, ali i diljem svijeta gdje živi nostalgija i ljubav za našim krajem. Skraćena su radna vremena, ali mi smo sa vama i dalje 24 sata dnevno. Jer, – MI SMO VAMA NAJBLIŽI RADIO- !

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button