AktuelnoOlovo

Stanje u Olovu na dan 11.04.2010.god. u 08:00 sati

  • Broj lica u izolaciji je 90. Ova mjera u poslednja 24 sata prestala za 12 lica.
  • Nije bilo novih dolazaka.
  • Niko u protekla 24 h nije prijavio tegobe koje se mogu povezati sa COVID-19 niti je tražena psihološka potpora.
  • . Molimo stanovnistvo na postivanje svih preporuka i mjera za suzbijanje pandemije!- stoji u jutrošnjem izvještaju Doma zdravlja Olovo.

Prema izvještaju iz naše PS Olovo u protekla 24 sata pod mjerama nadzora bilo 102 lica. Od navedenog broja lica 10 ih nije zatečeno na adresi stanovanja – vozači! Nisu zabilježeni slučajevi nepoštivanja samoizolacije! Registrovano je nepoštivanja zabrane kretanja u vremenu od 20,00 do 05.00 od strane tri osobe i istima su izdati prekršajni nalozi sa novčanim kaznama od po 200,00 KM. Nisu zabilježeni slučajevi nepoštivanja drugih izdatih naredbi!

Iz našeg štaba CZ podsjećaju da je Federalni štab na svojoj jučerašnjoj sjednici (10.04.2020.g.) donio nekoliko novih naredbi od kojih je najznačajnija ona kojom se poljoprivredni proizvođaći koji obavljaju poljoprivrednu sjetvu, upravljaju poljoprivrednim mašinama, ili vrše prevoz pčelinjih društava, poljoprivredne opreme i materijala izuzimaju od naredbi vezanih za zabrane kretanja i vremenska ograničenja koja su utvrđena ranijim naredbama. U posebno istaknutoj naredbi na našoj web stranici www.radio.olovo.ba i fb profilu možete pogledati brojeve ranijih naredbi od kojih se ove kategorije izuzimaju i po brojevima pronaći njihove ranije sadržaje.

Još jednu naredbu donesenu jučer od strane Federalnog štaba je ona o uvođenju obaveznog karantina za sva lica koja ulaze u BiH, a za čiji su transport sa graničnog prelaza do mjesta karantina navedenog u rješenju zaduženi kantonalni štabovi koji će obezbjediti policijsku pratnju za pomenuta lica.

Od primjene ove naredbe izuzeti su vozači, mašinovođe, piloti, kabinsko osoblje u međunarodnom prometu i lica u pograničnom i prekograničnom kretanju. I ovu naredbu detaljnije pogledajte na našim internetskim portalima.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button