AktuelnoOlovoZdravlje

Općina Olovo na dan 15.april 2020.nema oboljelih od COVID-19

U današnjem izvještaju iz Doma zdravlja Olovo sa kojim je upoznat i Štab civilne zaštite Olovo je saopšteno , na dan 15.04.2020.g.u 8.00 sati
broj osoba u izolaciji je 65.
U odnosu na juče mjera je prestala za 5 lica,novih nije bilo.
Niko od lica koji su pod zdravstvenim nadzorom nije u protekla 24 sata prijavio nikakve tegobe koje se mogu dovesti u vezu sa COVID-19.
Nije bilo zahtjeva za psihološkom potporom.
Molimo stanovništvo na krajnju ozbiljnost i poštivanje svih naredbi i preporuka,naglaso je direktor DZ Olovo dr.Izudin Kućanović.

Izvještaj iz PS Olovo.
U protekla 24 sata pod mjerama nadzora bilo je 70 lica. Od  navedenog broja  6 ih nije zatečeno na adresi stanovanja – vozači!  Nisu zabilježeni drugi slučajevi nepoštivanja samoizolacije! Jednom licu je izdat prekršajni nalog zbog nepoštivanja Naredbe o zabrani kretanja u vremenu od 20,00 do 05,00 sa novčanim iznosom od 200,00 KM, takođe istom licu je zbog odbijanja da se podvrgne alkotestiranju, a zatečen je da upravlja M/V, izdat prekršajni nalog po ZOBS sa novčanom kaznom od 400,00 KM, te je isti llišen slobode i nakon trijažnog pregleda u DZ, smješten je u prostorije za zadržavanje u PS Olovo! Izvršene su tri pratnje vozila sa licima kojima je na graničnim prelazima BiH određena mjera smještaja u karantine na području TK i KS. Vezano za jučerašnji požar, jednom licu je izdat prekršajni nalog sa novčanom kaznom od 200,00 KM, a zbog nepoštivanja Naredbe o zabrani paljenja vatre, s obzirom da se ŠPD izjasnio da je nastupila neznatna materijalna šteta! Osim određenog broja redovnih zahtjeva građana za intervenciju policije, drugih novosti nije bilo!

Podsjećamo ,u okviru aktuelne borbe protiv pandemije korona virusa, kako novu mjeru u prevenciji, Općina Olovo je nabavila dezinfekcione tunele koji sadrže mehanizam u vidu spreja i koji ispušta dezinfekciono sredstvo na osobu koja prolazi kroz tunel.
Tako su jučer (14.04.2020.) u našem gradu postavljena dva dezinfekciona tunela, jedan ispred Općine, a drugi ispred JU Dom zdravlja. Nabavka i montaža trećeg tunela očekuje se najkasnije do kraja sedmice. Imajući u vidu da se ove ustanove svakodnevno susreću s brojnim građanima koji trebaju njihove usluge, ovi tuneli svakako će biti od velike pomoći.
Olovo, podsjećamo, nema registrovanih slučajeva zaraze koronavirusom a ova će mjera svakako doprinijeti održavanju takve slike.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button