AktuelnoHumanitarne akcijeOlovoZdravlje

Humanost pobjeđuje pandemiju,u akciji CK Olovo krv dalo 35 dobrovoljnih davalaca

Kao i bezbroj puta do sada i ovaj put Olovo je pokazalo da ima prave heroje u miru , one najhumanije u ovom vremenu. Na posljednjoj akciji darivanja krvi održanoj u petak 17.aprila 2020.godine akciji darivanja krvi u prostorijama MSŠ Olovo odazvalo se 39 dobrovoljnih davalaca, a krv je darovalo njih 35 što je daleko više od očekivanog broja.

Krv je dalo 8 žena i 27 muškaraca, a samo njih četvero nisu bili spremni za darivanje zbog niskog nivoa hemoglobina,kazao je za naš radio sekretar CK Olovo Ferid Hadžiabdić koji nam je poslao ove fotografije.

– Akcija je odrađena uz sve mjere predostrožnosti po svim propisanim mjerama .I u ovoj akciji u vrijeme pandemije virusa korona prvi put krv su dali Smajić Erna i Muminović Mahir a višestruki davaoci su: Bolić Sifet sa 21 darivanjem, Sirćo Hasnija sa 22, Salibašić Dževad 24, Hota Senija 27, Ejubović Mirnes 32, Kopić Asmir 42 i Karahmetović Edib sa 77 darivanja. Svima upućujemo najiskrenije čestitke, ali i volonterima koji su pomagali Crvenom križu Trakić Belmi i Sirćo Dini,saopšteno je iz CK Olovo.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button