AktuelnoOlovoOpćenitoZdravlje

Na području općine Olovo 32 lica u izolaciji ,urađeno jedno testiranje na COVID -19, nalaz je negativan

Općinski štab CZ Olovo danas je od nadležnih predstavnika institucija i članova štaba informisan o higijensko epidemiološkoj situaciji i stanju bezbijednosti na području općine Olovo na dan 22.04.2020.do 8.00 sati.
Broj osoba u izolaciji je 32.
U odnosu na juče mjera je prestala za 2 lica,novih nije bilo.
U protekla 24 sata urađeno je jedno testiranje na COVID -19 i nalaz je negativan.
Niko od lica koja su pod zdravstvenim nadzorom nije prijavio nikakve tegobe koje se mogu dovesti u vezu sa COVID-19.
Pružena je psiholoska podrška za jednu porodicu.
Spisak dostavljamo službeno.
Molimo za krajnji oprez i poštivanje svih naredbi i preporuka,saopšteno je iz DZ Olovo.

U izvještaju iz PS Olovo je saopšteno ,u protekla 24 sata pod mjerama nadzora bilo je 34 lica. Od  navedenog broja  10 ih nije zatečeno na adresi stanovanja – vozači!  Nisu zabilježeni slučajevi nepoštivanja samoizolacije i drugih naredbi.  Zaprimljen je određeni broj zahtjeva građana za intervenciju policije po raznim osnovama. Izvršena je pratnja četiri lica kojima je izdato rješenje za karantin u Tuzli.

Avdo Degirmendžić zamjenik komandanta Općinskog štaba CZ Olovo informisao je članove štaba da je Federalni štab CZ donio vise naredbi o raspodjeli medicinske pomoći. ZDK dodijeljeno je 160.000 maski i 164 kom.jednokratnih odijela, 3.200 maski sa filterom za zdravstvene ustanove koje će biti podijeljene općinama u ZDK u narednim danima.

Molimo vas da i dalje poštujete naredbe i da se pridržavate svih mjera zdravstvene struke u cilju očuvanja vašeg i zdravlja vaših najbližih ali svih nas.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button