AktuelnoOlovo

IZVJEŠTAJ O STANJU U OLOVU NA DAN 03.05.2020.god.

Izvještaj iz Doma zdravlja Olovo:
– Broj lica koja borave u izolaciji je 62 i nije u poslednja 24 sata bilo prestanka mjere za one koji su u kućnoj izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom.
– Za novih je 10 propisana ova mjera, od čega se u pet slučajeva radi o dolascima, a ostalih pet su njihovi kontakti.
– Nije bilo prijave tegoba koje se mogu dovesti u vezu sa COVID-19, niti je bilo zahtjeva za psihološku podršku.
-Danas planiramo uraditi 6 testiranja na COVID-19, a radi se o licima koja su otpustena iz karantina Zenica i za koje nam je, od strane ministarstva nalozeno da ih testiramo. Niko od ovih lica u toku karantina i izolacije nije razvio simptome bolesti COVID-19- kaže se u izvještaju iz Doma zdravlja uz poziv svima nama na daljnji oprez i postivanje protuepidemijskih mjera!
Izvještaj PS Olovo:
U protekla 24 sata pod mjerama nadzora bilo 53 lica. Od navedenog broja 6 ih nije zatečeno na adresi stanovanja – vozači i 1 lice na području druge općine. Nisu zabilježeni slučajevi nepoštivanja samoizolacije dok je izdat 1 prekršajni nalog zbog nepoštivanja naredbe o zabrani kretanja u periodu od 22.00 do 05.00 sati a jedan vozač je isključen iz saobraćaja zbog vožnje motornim vozilom pod dejstvom alkohola. Zaprimljen je određeni broj zahtjeva građana za intervenciju policije po raznim osnovama!
Drugih novosti nije bilo!

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button