AktuelnoOlovo

Odlukom Štaba CZ Olovo dozvoljen rad tržnice – otvorene pijace u Olovu

Ovih dana nakon dva mjeseca trajanja zabrana i obustave rada svjedoci smo popuštanja brojnih mjera nadležnih kriznih štabova a sve u cilju vraćanja života u normalne tokove u našim lokalnim zajednicama.

Jedna takva Odluka donesena je danas na telefonskoj sjednici Općinskog štaba civilne zaštite Olovo .

Ovom Odlukom stavlja se van snage Odluka o posebnom načinu rada tržnice za vrijeme trajanja proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa.

Ovom odlukom ,JKP “Bioštica” Olovo kao Upravitelju,  dozvoljen je  rad tržnice – otvorene pijace, uz obavezu osiguranja važećih higijensko epidemioloških mjera propisanih od strane Svjetske zdravstvene organizacije, te uputa iz Naredbe Federalnog štaba civilne zaštite , od 29.04.2020. godine, sve u vezi sa aktuelnim stanjem proglašene pandemije Korana virusa.

JKP “Bioštica” Olovo kao Upravitelju naloženo je da izradi Pravilnik (Uputstva) o načinu rada Tržnice – otvorene pijace u skladu sa članom 2. Ove Odluke, te transparentno izlaganje iste na području rada tržnice – pijace.

Za pračenje provođenja ove odluke, koja je stupila na snagu 12.maja.2020.godine, zadužen je Općinski sanitarni inspektor,kaže se u Naredbi koju potpisuje komandant Štaba CZ Olovo ,Đemal Memagić.

Podsjećamo,prošlog petka tačnije 8.maja sa radom je počela tzv. zelena pijaca dok je od ovog petka 15.maja 2020.godine, dozvoljen rad i ostalih pijačnih štandova.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button