AktuelnoOlovoOpćenitoVijesti iz BiH

Danas uspostavljene međugradske autobuske linije,od 1.juna i lokalne na području Olova

Nakon dva mjeseca pauze Autobuska stanica u Olovu,inače poslovnica Centrotrans Eurolins, od danas je počela sa radom .Od danas su uspostavljene međugradske linije ove kompanije kao i brojnih drugih, tako da će svi putnici u Olovu moći koristiti usluge autobuske stanice uz predviđene mjere zaštite od korona virusa,kazao je za naš radio Fikret Salibašić direktor poslovnice Centrotansa u Olovu.

Novi način korištenja autobuskog prijevoza podrazumijeva obavezno korištenje maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u autobus.

Za razliku od ranijeg perioda broj autobuskih linija Cetnrotransa je  smanjen, kao i broj slobodnih mjesta njih 25, odnosno 28 u zavisnosti od autobusa koji saobraća,

Shodno mjerama Federalnog kriznog štaba u autobusu s 50 mjesta može se voziti najviše 25 putnika, a u onom od 57 mjesta, njih 28.

Lokalne autobuske linije na području općine Olovo još uvijek nisu u funkciji a trebale bi biti uspostavljene od 1.juna 2020.godine u tri termina o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

Kako nam je kazao direktor Salibašić direktna autobuska linija iz Olova za Sarajevo u 6 i 30 sa povratkom u 20.00 sati neće biti uspostavljena do daljnjeg.

Za sve informacije o terminima polaska autobusa, putnici  mogu pozvati brojeve telefona Autobuska stanica Olovo 032 825 230 ili direktor poslovnice Fikret Salibašić 032 825 640.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button