AktuelnoOlovo

Olovski bilten za 19.05.2020. god.- stanje u 08:00 h

Dom zdravlja Olovo: Broj lica u kućnoj izolaciji je 58. Prestanka mjere nije bilo. Novih je 9 od čega 5 dolazaka i 4 kontakta. Niko nije prijavio tegobe koje se mogu dovesti u vezu sa COVID-19. Jučer je izvršeno testiranje jednog lica iz Soluna koje nije prijavilo svoj dolazak i koje je tokom vikenda u slobodnom kretanju imalo više kontakata bez pridržavanja propisanih mjera. U izboru između stavljanja u izolaciju većeg broja ljudi i testiranja pomenutog lica pribjeglo se drugoj soluciji. Rezultat testiranja na sreću je bio negativan. Ovakvi slučajevi ne samo da su prijetnja po javno zdravlje nego svojim ponašanjem prouzrokuju i troškove zdravstvenom sistemu (potrošen test,tri kompleta zaštitne opreme, troškovi transporta, troškovi rada na UKC Sarajevo!) Iz Doma zdravlja je štabu skrenuta pažnja na, poslednjih dana, povećan broj dolazaka iz inostranstva i slučajeva ne javljanja nadležnim organima. Stoga su iz ove naše Ustanove zamolili za pojačanu kontrolu po Mjesnim zajednicama u smislu dojavljivanja dolazaka!

Prema izvještaju iz naše PS Olovo u protekla 24 sata pod mjerama nadzora bilo je 49 lica. Od navedenog broja 11 ih nije zatečeno na adresi stanovanja – vozači! Nisu zabilježeni slučajevi nepoštivanja naredbi! Drugih događaja nije bilo!

Od ostalih policijskih aktivnosti iz saobraćajne statistike za poslednja 24 sata izdvajamo da je registrovano 25 prekršaja radarom, da je uručen jedan prekršajni nalog i da je oduzeta jedna vozačka dozvola. Drugih događaja iz domena policijskog rada nije bilo.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button