AktuelnoOlovoZdravlje

Olovski bilten za 20.maj 2020.godine

Općinski štab CZ Olovo na redovnoj telefonskoj sjednici danas je informisan o epidemiloškoj slici i stanju bezbijednosti na području općine Olovo u posljednjih 24.sata.

Stanje na dan 20.05.2020.u 8.00 sati:
Broj lica u izolaciji je 58.
Prestanka mjere nije bilo.
Novih je 1 (vozač) koji je već na spisku .
Niko od lica pod zdravstvenim nadzorom nije prijavio tegobe koje se mogu dovesti u vezu sa COVID-19.
Nije bilo indikacija za nova testiranja.

DZ Olovo je imao nezvaničnu informaciju o boravku grupe migranata na području Bakića o čemu će ,nakon zvanične potvrde ove informacije,biti izvršena procjenu mogućih zdravstvenih prijetnji.
Molimo za poštivanje protuepidemijskih mjera,saopšteno je iz DZ Olovo.

Iz PS Olovo je saopšteno,

u protekla 24 sata pod mjerama nadzora bilo je 58 lica. Od  navedenog broja  11 ih nije zatečeno na adresi stanovanja – vozači!  Nisu zabilježeni slučajevi nepoštivanja naredbi!  U mjestu Bakići boravila je grupa migranata, u mektebu, te su isti nakon vjerskog obreda napustili taj prostor i uputili se prema Kantonu Sarajevo! Juče u toku dana ta grupa, njih 19, je ušla na naše područje iz pravca Kladnja i isti su pješke otišli u pravcu KS! U ranijim slučajevima, službenici PS Olovo su pomenuta lica predavali Terenskom uredu Zenica Službi za poslove sa strancima, ali su u zadnja dva slučaja obaviješteni da su svi smještajni kapaciteti popunjeni i da ih više oni ne mogu preuzimati! Takođe su par grupa vozilima transportovali do migrantskog centra Ušivak, ali nisu ih htjeli primiti! Treba razmotriti da se eventualno izvrši dezinfekcija prostora gdje su boravili! Drugih događaja nije bilo,saopšteno je iz PS Olovo.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button