AktuelnoHumanitarne akcijeNGO i udruženjaOlovoPrirodne nepogode

Pripadnici Turskog bataljona u BiH u povodu prestojećeg blagdana Bajrama obradovali 14 olovskih porodica

Crveni križ općine Olovo pokazalo se to bezbroj puta do sada ima svoj nemjerljiv značaj u miru a pogotovo u kriznim vremenima kao što je ovo posljednje vrijeme pandemije .

Pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva,starim i bolesnim osobama ,nezaposlenima samo su jedan dio brige koju ima ova organizacija.Zahvaljujući dobroj saradnji sa brojnim ustanovama,preduzećima ,organizacijama i pojedincima volonteri CK uspijevaju koliko toliko ublažiti nevolje ovih ljudi koji očekuju pomoć.

Mjesec ramazan bila je prilika da svako od nas učini neko dobro djelo i pomogne onima kojima je najpotrebnije.Kako bi svi osjetili radost predstojećeg Bajrama pobrinuli su se  članovi Turskog bataljona u BiH koji su posredstvom CK za 14 osoba uručili  bajramske pakete .

-Na zahtjev pripadnika Turskog bataljona u BiH koji su željeli obradovati nekoliko porodica povodom predstojećeg blagdana Bajrama ,na osnovu uvida u našu evidenciju bajramski paketi su uručeni osobama koje već odavno nisu dobile nikakavu pomoć putem naše organizacije.Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo donatorima, kaže sekretar CK Olovo Ferid Hadžiabdić.

Naše sugrađani u ovim mubarek danima znaju važnost dijeljenja i suosjećanja sa onima kojima je najteže . Vjerujemo kako će svi ,kao i uvijek do sada,podijeliti tu radost blagdana sa svojim porodicama , prijateljima ali i komšijama.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button