AktuelnoObrazovanjeOlovo

DODJELOM DIPLOMA ISPRAĆENA 52.GENERACIJA OLOVSKIH SREDNJOŠKOLACA

Danas je u MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Olovo upriličena dodjela diploma maturantima 52. generacije koja u ovoj školskoj ustanovi završava svoje srednjoškolsko obrazovanje. Ono što posebno izdvaja ovu genereaciju u odnosu na sve dosadašnje je činjenica da je svoje školovanje završila izvan školskih klupa, kroz online nastavu i u ambijentu koji je obilježila pandemija korona virusa.

  • To nimalo nije umanjilo njihovu vrijednost, njihove uspjehe i trud, već je, naprotiv, u prvi plan istaklo njihovu vrlinu poznavanja i korištenja računarskih, komunikacijskih i internetskih tehnologija i programa – kazao je u razgovoru za naš Radio direktor škole Mujo Manso. On je pritom posebno podcrtao već poznatu činjenicu da su učenici ove škole u svim generacijama do sada pokazali visok stepen uspjeha kako kroz akademsko usavršavanje tako i kroz stručnost u svim oblastima života i rada, te da nema nikakve sumnje da Olovo u budućnost šalje još jednu odvažnu i uspješnu generaciju svojih učenika.

Ukupno 89 maturanata –  gimnazijalaca, ekonomskih i poljoprivrednih tehničara, te stručne ugostiteljsko-turističke škole danas je stavilo tačku na svoje srednjoškolsko obrazovanje koje će im, bez sumnje, ostati u lijepom i stalnom sjećanju. Na takve dojmove posebno pravo polaže i ima najbolji među najboljima – učenik 52.generacije MSŠ Kerim Duraković. U razgovoru za naš Radio kazao je kako ta laskava titula i zvanje obavezuje na daljnje uspjehe, te kako su u nju, uz vlastiti ugrađeni trud profesora, podrška drugova i porodice. Kerim još nije definitivno odlučio koji će fakultet upisati, ali je izbor sveden na mašinski i elektro-tehnički. No nije isključeno da apliciranje na još nekoliko adresa, te okolnosti i karakteristike studiranja promjene taj redoslijed.  U svakom slučaju ovom našem još jednom biseru iz đerdana najboljih koji su izašli iz ove naše školske ustanove želimo puno sreće, zdravlja i uspjeha.

I dok jedna generacija odlazi uporedo teče upis novih učenika u MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Od komisije koja od utorka radi na prijemu (oglas za prijem otvoren od 09.06.2020.g.) saznajemo kako uz naše osnovce već bilježe interesovanje i prijave iz drugih općina. Posebno se to odnosi na zanimanje fizioterapeutski tehničar za koji su već aplicirala 4 učenika iz Kladnja.

Od aktuelnosti koje smo saznali tokom našeg današnjeg boravka u školi, a zavrijeđuju da budu spomenuta svakako je i činjenica da su maturanti ove generacije obavjestili nadležne u školi kako su ipak planirali organizirati matursku zabavu 27.juna 2020.godine (subota) i da su o tome već razgovarali sa upravom našeg hotela „Aquaterm“. Ovu informaciju škola je proslijedila PS Olovo i Općinskom štabu CZ koji će procjeniti hoće li, kako i u kom obimu biti organizirana ova tradicionalna maturska manifestacija.  

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button