AktuelnoOlovoZdravlje

Jedna novooboljela osoba od Covid-19 iz Olova smještena u Kantonalnu bolnicu u Zenici

U Olovu je trenutno 12 pozitivnih osoba na korona virus.U izvještaju iz Doma zdravlja Olovo saznajemo da je tokom proteklog vikenda kod jedne osobe utvrđen pozitivan test na Covid -19,kao i kod dva urađena retestiranja ,za osobe koje su ranije bile pozitivne.Sve pozitivne osobe osim jedne nove su bez simptoma i nalaze se u kućnoj izolaciji.

-Novooboljela osoba ima težu kliničku sliku zbog već postojeće dijagnoze i nalazi se u izolatoriju Kantonalne bolnice u Zenici,kazao je za naš radio direktor DZ Olovo dr.Izudin Kućanović.

Na području općine Olovo u izolaciji se trenutno nalazi 50 osoba.

-Ukoliko se ove sedmice nastavi povoljna epidemiološka slika DZ Olovo se ponovo vraća na redovni režim rada odnosno pružanje usluga pacijentima porodične medicine a od sljedeće sedmice bi trebalo početi pružanje usluge specijalističko-konsultativnih pregleda,kazao je u izjavi za naš radio dr.Kućanović, dodajući da sve ovisi o epidemiološkoj situaciji, koja će nadamo se ostati povoljna, odnosno bez povećenja broja pozitvnih osoba na korona virus.

Zahvaljujući pridržavanju uputa i mjera o samoizolaciji spriječeno je širenje korona virusa na području naše općine. Zato je i dalje potreban oprez i poštivanje svih protuepidemijskih mjera u cilju očuvanja ličnog i kolektivnog zdravlja svih nas.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button