AktuelnoMjesne zajednice

VIKEND U ZNAKU POVRATNIČKOG AKTIVIZMA

Svoju privrženost rodnoj grudi ovog su vikenda na najkonkretniji način dokazali sadašnji i nekadašnji stanovnici tri povratnička naselja.
Već tradicionalno svakog ljeta, u ovo doba, aktivisti iz povratničkih sela Šaševci i Ceribašići organiziraju zajedničku akciju na popravci makadamskog puta koji vodi do ovih naselja.

I ovaj put jedan broj onih koje je život odveo od doma i domovine uključili su se finansijski, a oni koji su ovdje i finansisjki i radno. Zapljunuli složno u ruke i uspješno krenuli u nasipanje puta na potezu Drapnići- Ceribašići-Šaševci.


Akciju za koju su u par dana ukupili preko 2.000 KM vlastitih sredstava pomogle su i dvije mašine Šumarstva Sokolac, Općina Olovo i načelnik Đemal Memagić, koordinator Senad Degirmendžić, MIZ Kaljina, Goran Petrović i drugi.
Svima koji su pomogli organizacioni odbor zahvalio se putem fb stranice, jednostavno, ali iskreno jasno i transparentno. Najavljuju novu akciju ovaj put na potezu od Šaševaca do Rubinskog klanca.


Osim na području opštine Sokolac aktivni su bili i bošnjaci povratnici u opštinu Han Pijesak, konkretno stanovnici sela Rubinići koji su ovaj vikend također iskoristili za popravku lokalnog puta koji od Bara vodi u selo.


Njihov napor i entuzijazam prepoznali su Šumarstvo Olovsko (skip) i Han Piješacko – greder pomažući ravnjanje puta i iskop kanala.

Bez sumnje ovo je vikend koji je obilježio aktivizam povratnika.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button