AktuelnoKulturaMuzikaOlovoOpćenito

Danas u 12.00 sati premijera novog aranžmana pjesme “Komandant Bolo”

Danas 17.avgusta 2020.godine ,u 12.00 sati premijerno će na, YouTube kanalu dr.Muje Hodžića ,u eter biti puštena njegova pjesma “Komandant Bolo”.

Pjesma je nastala januara 1994, u Olovo kada su je otpjevali i snimili ” Olovni vojnici”.

Za novu verziju koja će biti predstavljena danas zaslužni su kao i tada autor muzike i teksta Mujo Hodžić.

Za novi aranžman zaslužan je Adnan Mušanović a pjesmu je otpjevala Elma Selimović.

Pjesma “Komandant Bolo” je dio muzičke podloge koja je korištena u dokumentarnom filmu ” Pod zemljom”, autorice Džane Brkanić,koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem SFF u Sarajevu.

O novoj verziji pjesme autor dr.Mujo Hodžić u najavi kaže;

-Poslije dvadeset i šest godina i prve verzije koju su donijeli “Olovni vojnici”, pjesma ” Komandant Bolo” je sada u novom aranžerskom ruhu za koji je zaslužan fantastični Adnan Mušanović i sa novim nadahnutim i emotivnim glasom kojeg je podarila maestralna Elma Selimović. Pjesma je sastavni dio muzičke podloge za dokumentarni film Džane Brkanić ” Pod zemljom”, a sve skupa svjedočanstvo teškog, ali vremena kojeg će se sjećati generacije dok bude ljudi koji Olovo svojim zovu…

Naša radio stanica i portal je dobila eksluzivno pravo da prva objavi ovu vijest kao i novu verziju pjesme koju ćemo danas podijeliti sa našim slušateljima.

Podsjećamo dokumentarni film “Pod zemljom”možete pogledati na ovom linku;

https://ondemand.sff.ba/film/pod-zemljom-underground/?fbclid=IwAR1hqGAtHbKIPzz24VX1bzbguLTD6D6wFGBy8jdQpNwA2sMnXKgZ2M0sK4c

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button