AktuelnoPosaoPrivredaVijesti iz ZDK

OBJAVLJEN POZIV PRIVREDNIM SUBJEKTIMA ZA DOSTAVU NEDOSTAJUĆIH DOKUMENATA ZA DODJELU SUBVENCIJE PLATE ZA APRIL

Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona objavilo je jučer spisak privrednih subjekata koji su dostavili nepotpune zahtjeve na javni poziv za dodjelu subvencije plate za mjesec april. Radi se o 25 zahtjeva koji su predati u periodu od 19. do 26. maja, a ovi subjekti imaju rok od tri dana, zaključno sa srijedom, 26. avgusta 2020. godine, da dostave nedostajuće dokumente kako bi mogli ostvariti pravo na subvenciju.

Spisak subjekata sa popisom nedostajućih dokumenata objavljen je na internet stranici Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona, na linku:https://www.zdk.ba/ministarstvo-za-privredu/item/8961-informacija-o-nepotpunim-zahtjevima-po-osnovu-javnog-poziva-za-prikupljanje-zahtjeva-za-odobravanje-i-dodjelu-sredstava-privrednim-subjektima-za-subvencioniranje-100-najnize-neto-plate-za-april-2020-predatih-u-periodu-od-19-26-05-2020-ii-dio .

Isplata polovine minimalne plate za mart (203 KM) i punog iznosa minimalne plate za april (406 KM), prva je interventna mjera Vlade Zeničko-dobojskog kantona za pomoć privrednim subjektima kojima je u ovom periodu,zbog pandemije koronavirusa, bio zabranjen rad naredbama Federalnog štaba civilne zaštite i Kriznog štaba Federacije BiH.

Press služba ZDK

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button