AktuelnoOlovo

VEDRI POZDRAVI IZ VEDROG OLOVA

Ovog vedrog 28.avgustovskog prijepodneva iz Olova vam upućujemo srdačne pozdrave ma gdje bili. Petak je i dalje tradicionalno pijačni dan u našem gradu i nešto punije ulice i promet ljudi, iako u promjenjenim okolnostima, i dalje čuvaju tu tradiciju. Osim toga teku pripreme za novu školsku godinu pa i u toj činjenici treba tražiti razloge za pojačano prisustvo ljudi danas u Olovu.

I neka! Život ne smije stati! Naravno uz sve mjere opreza. Kako epidemiolopkih tako i mjera opreza na koje pozivaju iz naše policijske stanice u jutrošnjem izvještaju, napominjući da imaju saznanja i rade na otkrivanju džeparoša koji dolaze na našu pijacu. Provjerite gdje su vam i čuvajte vaše novčanike.

I kada smo već kod novčanika ovim informacijama i onima koji u Olovo dolaze da kradu novčanike mi suprostavljamo posve suprotnu olovsku praksu.Naime na putu prema Ponijerci naš poštar je našao novčanik bez dokumenata sa određenim iznosom novca i isti dostavio u našu policijsku stanicu gdje se može javiti naš sugrađanin koji možda u ovim trenutcima bezuspješno pretura po džepovima tražeći novčanik. To smo mi i to je olovska priča i praksa.

Iz policijskog biltena donosimo vam još i informaciju da u poslednja 24 sata na području naše općine Olovo nije bilo događaja iz oblasti kriminaliteta, niti je bilo narušavanja javnog reda i mira. Kontrolisano je 26 m/v i vozača, uručena 2 prekršajna naloga i registrovano 56 prekršaja radarom.A kada smo kod radara, radarska kontrola danas:

– Bakići – M18 – 09:00 – 12:30 sati

– Olovske Luke – 13:00 – 17:00 sati

Svima koji putuju ili namjeravaju putovati želimo sretan put i ugodnu vožnju!

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button