AktuelnoHumanitarne akcijeOlovoZdravlje

Djevojci Aldini Hodžić brat donira bubreg ,za transplataciju potrebno 21.000 eura

Aldina Hodžić je dvadesetosmogodišnja djevojka iz Olova koja živi u Sarajevu a koja je do prije tri godine vodila skoro pa normalan život. Bila je zdrava. Skoro, jer zapravo njeni zdravstveni problemi počinju još u ranom djetinjstvu. Kao sedmogodišnja djevojčica počela je osjećati prve zdravstvene probleme.

U desetoj godini oba bubrega su stala. Od svoje jedanaeste do sedamnaeste godine bila je na pertonalnoj dijalizi koja je tada bila jedino rješenje. Novi početak za Aldinu je bio kada je napunila šesnaest godina, presađen joj je majčin bubreg, ali nakon deset godina bolest se vratila i ponovo nastupa potpuno zatajenje. Za Aldinu slijedi život sa hemodijalizom i nove još teže borbe za ozdravljenje.

 Rješenje postoji, druga transplatacija, u ovom trenutku njen dvadesetčetvorogodišnji brat Aldin je odgovarajući donor. Turska klinika KOC jedina je na kojoj je moguće uraditi transplantaciju bubrega za koju je potrebno 21.000 eura koje otac Mujo i majka Hanifa Hodžić nemaju.Ova porodica iz Olova živi od očeve penzije od 381 KM u podstanarskom stanu u Sarajevu, majka je nezaposelna, brat student, a Aldina nije u stanju da radi jer se jako loše osjeća poslije dijaliznih tretmana na koje ide tri puta sedmično po četiri sata.

Aldini i porodici Hodžić hitno je  potrebna pomoć dobrih ljudi kako bi prikupili sredstva za transplantaciju koja znači život ovoj djevojci.

– Moja želja je da prikupim sredstva koja su mi potrebna za transplantaciju i da što prije ozdravim. Da se vratim normalnom životu. Osobe u mojim godinama žive normalnim životom, a moj život ovisi o aparatu. Zato vas molim da mi pomognete da prikupim sredstva i da što prije odem na transplantaciju. Unaprijed hvala svima od srca,poručuje Aldina.

Uplate možete izvršiti na jedan od sljedećih brojeva žiro računa

 ŠTEDNI RAČUN Raiffeisen bank :

Žiro račun banke : 1610000000000011

 Broj štednog računa : 090037822-5 TRANSAKCIJSKI RAČUN

 Raiffeisen bank Žiro račun banke: 1613000093228016

 IBAN: BA391613000093228016

Za više informacija i kontakt posjetite njen facebook profil;

https://www.facebook.com/aldina.hodzic.73

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button