AktuelnoOlovo

OPĆINA OLOVO OBJAVILA JAVNI POZIV ZA DOSTAVLJANJE PLANOVA KAPITALNIH INVESTICIJA ZA 2021.GODINU

Općina Olovo je u cilju povećanja stepena uključenosti zajednice u proces planiranja i odlučivanja u Općini, bolje transparentnosti u upravi i podrške većem učešću javnosti u procesu planiranja i razvoja zajednice, uspostavila mehanizam za izradu Plana kapitalnih investicija za ostvarivanje kontinuiranog i trajnog šireg dijaloga između civilnog društva, mjesnih zajednica i lokalnih organa vlasti.

U cilju izrade Plana kapitalnih investicija Općine Olovo za 2021. godinu potrebno je da Općini Olovo dostavite svoje prijedloge, prema prioritetima, za uvrštavanje u Plan.

Za predložene projekte potrebno je popuniti obrasce koji se nalaze u prilogu ovog dopisa, a Komisija za strateško planiranje i razvoj općine, imenovana od strane Općinskog vijeća Olovo, će razmotriti pristigle prijedloge i iste bodovati.

Općina Olovo će projekte, koje Komisija za strateško planiranje i razvoj općine ocijeni kao prioritetne, kandidirati nadležnim ministarstvima koja u okviru raspoloživih sredstava obezbjeđuju finansiranje istih.

Prijedloge je potrebno dostaviti najkasnije do 02.10.2020. godine.

Neblagovremeni i nepotpuni prijedlozi neće se uzeti u razmatranje.

PRILOG:

  • Obrazac za kandidovanje projekta
  • Procjena troškova projekta
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button