MuzikaOpćenito

Memnun Muzaferija i novi singl “Jednom se griješi”


Memnun Muzaferija, pobjednik devete sezone popularnog muzičkog šoua ZMBT, spreman je za nove pobjede, a na scenu se vraća s novim singlom “Jednom se griješi”. Ljubav i partnerski odnosi važan su segment ljudskog života. Razne su teorije ljubavi stavljene pod konceptom privrženosti, a izvođači upravo tu crpe inspiracije za nove numere. Mnogi tvrde da se samo jednom u životu istinski voli, te shodno tome za ljubav treba praviti pažljive odabire jer samo “jednom se griješi”.

Pjesma je nastala kao plod onoga što se svima nama u životu, u nekom trenutku desi, borba sa samim sobom, želja da okrenete leđa, ali ipak ima ono nešto što nas vuče nazad. Također, svojevrsna poruka i opomena da prije rečenice “jednom se griješi” uradimo ono zbog čega se nećemo kajati. Sjajna ekipa, gospodin Aganagić i Mensura Bajraktarević, u saradnji s Hayat Produkcijom iznjedrila je sigurno pjesmu koja će zavrijediti pažnju. Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku raditi s ovim ljudima, ističe Memnun.

Muziku za novi singl “Jednom se griješi” pisala je Mensura Bajraktarević, dok tekst potpisuje Mustafa Aganagić.

Ako radite nešto za pobjednika sezone šoua ZMBT, morate se maksimalno skoncentrisati da prezentirate visoki kvalitet. U ovom slučaju, visoki kvalitet podrazumijeva melodičan tekst, koji će imati pamtljivu frazu koju nismo čuli duži period. Dakle treba nam nešto novo i originalno, a mislim da je upravo to postignuto. Kada se na taj tekst usmjeri genetski talent i educirano iskustvo Mensure Bajraktarević, pa još kada se doda profesionalnost i kvalitet ostalih učesnika ove audio-vizualne produkacije, uspjeh ne bi trebao izostati. Velike pohvale za sve članove ovog produkcijskog tima, s kojim je zadovoljstvo učestvovati u svakom projektu, za hayatproduction.ba rekao je Mustafa.

Veliko mi je zadovoljstvo što je pjesma “Jednom se griješi” pripala baš Memnunu, jednom sjajnom mladom pjevaču i čovjeku  kojem prognoziram samo uspjeh. Tekst potpisuje naš vrli tekstopisac  Mustafa Aganagić, a Arel Češljar i Meho Radoović uradili su sjajan aražman i ponosna sam na našu dosadašnju saradnju! Kao autorica muzike iskreno se nadam da će publika prepoznati kvalitet i podržati našu pjesmu, rekla je Mensura.

Memnun je svoju popularnost stekao svojim prvijencem “Sarajevo, Zagreb, Beograd”, te time ljestvicu postavio dosta visoko. Ovaj put Memnun se odlučio za pjesmu nešto sporijeg ritma, gdje će njegova emocija doći u prvi plan.

Moje je zadovoljstvo što još jedna pjesma i projekat izlazi iz našeg muzičkog studija. Pjesma je rađena za jednog momka čija karijera je tek pred njim, predivnog glasa i predivnog stasa. Memnunu želim od srca svu sreću s novim singlom, izjavio je direktor Hayat Produkcije Ahmed Švrakić.
 
Aranžman za novu numeru “Jednom se griješi” potpisuju Arel Češljar i Meho Radoović, a Arel je tim povodom izjavio: Memnun je jedan vrhunski vokal i osvježenje na našoj estradi. Zadovoljstvo mi je raditi s mladim i vrijednim ljudima.

Za pobjednika muzičkog šoua osigurano je i snimanje videospota. Videospot je snimljen u režiji Jadrana Ibrulja, čime je izvanredna pjesma “Jednom se griješi” dobila vizuelni identitet koji se savršeno uklopio s generalnim tonom pjesme.

Griješi li se u ljubavi samo jednom? Mislimo da će vam odgovor na to pitanje dati Memnun u svojoj novoj pjesmi.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button