AktuelnoHumanitarne akcijeOlovoOpćenito

VEDRA PRIČA ZA TMURAN I OBLAČAN DAN

EDIN Edo PAŠIĆ naš ultramaratonac još je jednom pokazao svoju humanost kroz trku kojom je želio skrenuti pažnju I pomoći liječenje Aldine Hodžić koja se trenutno sa bratom Aldinom nalazi u Turskoj gdje traju predoperativne pretrage za transplantaciju bubrega koji će joj brat donirati. Zajedno sa svojim prijateljima Edo je istrčao dionicu Vogošća-Kakanj gdje se priključuje uličnoj trci “Kakanj za 5”.

Društvo u ovom podvigu pravili su mu I istu dionicu zajedno s njim istrčali njegovi prijatelji Haris Fazlić I Kerim Radžo. Evo šta je tim povodom na svom fb profilu napisao Edin Pašić:

Moje ultramaratonske priče počinju jednom bolnom istinom i potrebom da na jedinstven način pomognem koliko mogu nekom u borbi za život.Raduje me da su se te priče završavale sretno..kao što će i priča Aldina Hodzic aBd.

Tih 50 km jesu dugi,ali kad čovjek pomisli na bol i život jedne mlade djevojke,njenu borbu,borbu porodice,osim toga i lična empatija prema tako dragim ljudima kao što je Aldina,i u trenucima boli u nogama daje vam samo snagu za nastavak trčanja. Hvala mojim prijateljima Haris Fazlić i Kerim Radžo koji su podržali ovaj trk i trčali ovu dugu dionicu,bili smo podrška jedan drugom..,hvala mom jedinom bratu Sedin Pašić koji nas je cijelu rutu pratio autom i bio tehnička podrška…

Brojevi.Veliko hvala Telemach kompaniji #telemach koja je sponzorišući ovaj trk u ime Aldininog liječenja uplatila 1.000KM.Ovu trku sa lično meni dostavljenim novcem podržali su brojni moji prijatelji,rodbina, radne kolege,trkači,izdvajajući od 1,2,5,10,20,50KM…sakupivši do sada 2.057 KM.Hvala svima koji su zvali i uplaćivali,također molim Vas da i dalje onu kutiju cigareta ,par dnevnih kafa zamijenite pozivom ili uplatom na Aldini račun,kako bi njen povratak iz Turske bio drugačiji,sretniji, upotpunjen zdravim organom.

I da, ako ima neko zainteresovan sutra za neki trk..znajte da mogu..? Dobro sam ako se pitate kako sam…hvala Vam.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button