AktuelnoEkologijaNGO i udruženjaOlovo

VELIKA AKCIJA ČIŠĆENJA OBALA KRIVAJE ZAKAZANA ZA 21.APRIL

Jučer je u sali Općinskog vijeća Olovo održan inicijalni sastanak predstavnika brojnih olovskih udruženja, preduzeća, institucija i Općine Olovo na kome su dogovorene aktivnosti za organizaciju velike proljetne akcije čišćenja u okviru koje će u prvoj akciji akcenat biti stavljen na korito i obale rijeke Krivaje.

Inicijativa je potekla od Amira Džinića, odnosno Udruženja ribara našeg SRD „Orlja“, a prihvaćena i podržana, vidjeli smo to jučer, od svih prisutnih predstavnika. Akciji će se pridružiti lovci, članovi Udruženja „Mladi rijeke Krivaje“, Udruženja za održivi razvoj „ Povratak“,  predstavnici mjesnih zajednica koje gravitiraju Krivaji, učenici naših škola, komunalno preduzeće „Bioštica“ i Civilna zaštita preko DVD i rafterske posade, planinari i brojni drugi savjesni građani i ljubitelji prirode.

Općina Olovo podržat će ovu akciju i uz vreće i rukavice obezbjediti sendviče i osvježenje za sve učesnike. Komunalno preduzeće obezbjedit će istog dana odvoz prikupljenog smeća.

 

Načelno je dogovoreno da će se akcija na čišćenju korita i obala rijeke Krivaje izvesti u nedjelju 21.aprila, dan prije Dana planete Zemlje.Za sve koji se žele pridružiti i dati doprinos ovoj akciji detaljne informacije o svim aktivnostima i uputama za prijavu i učešće  bit će objavljene najkasnije 7 dana prije pomenutog datuma, odnosno nakon Bajrama.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button