AktuelnoVijesti iz ZDK

KUZIP IZVRŠILA POJAČANU KONTROLU IZDAVANJA FISKALNOG RAČUNA I ODOBRENJA ZA RAD

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona, dana 20.05.2022. godine, izvršila je pojačan inspekcijski nadzor izdavanja fiskalnih računa na području Zeničko-dobojskog kantona u noćnim satima kod 13 subjekata na području Zeničko-dobojskog kantona, dok je dana 23.05.2022. godine u ranim jutarnjim satima izvršen inspekcijski nadzor na lokaciji pijace Visoko, kada je izvršena kontrola posjedovanja odobrenja za rad nadležnog organa kod 44 subjekata.

Tokom inspekcijskih nadzora prekršaji su utvrđeni kod 7 subjekata i izdato je 7 prekršajnih naloga, dok je tokom inspekcijskih nadzora na području lokacije pijace Visoko utvrđeno da 13 subjekata nije posjedovalo rješenje za rad nadležnog organa i izdato je 13 prekršajnih naloga.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona, u narednom periodu nastavit će pojačan inspekcijski nadzor subjekata koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba i peciva i ostalih uslužnih djelatnosti.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove ZDK

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button