AktuelnoOlovoOpćenitoSport

Streljački savez ZDK u Sportskom centru Olovo najboljim strijelcima uručio priznanja

U Sportskom centru Olovo u nedelju 1.novembra 20202.godine održana je svečana ceremonija dodjele priznanja kantonalne lige u streljaštvu u gađanju iz serijske vazdušne puške.Pored predstavnika organizatora Streljačkog saveza Zeničko-dobojskog kantona i domaćina Streljačkog kluba „Olovo“ ovoj svečanosti koja je prvobitno odgođena zbog pogrošane epidemiloške situacije, prisustvovalo je devet ekipa iz ZDK .Na svečanosti koju je otvorio Haris Ćatić predsjednik Streljačkog saveza ZDK  prisustvovali Fahrudin Čolaković ministar za boračka pitanja u Vladi ZDK i Mujo Kućanović  predstavnik Minstarstva za obrazovanje,nauku,kulturu i sport ZDK.

Najboljim pojedincima i ekipama uručena su pojedinačna i ekipna priznanja diplome,medalje i pehari za postignuti uspjeh u kategorijama kadeti,juniori i seniori u muškoj i ženskoj kategoriji.

Pored dodjele priznanja članovi Streljačkog kluba iz Tešnja održali su i prezentaciju tzv.standard puške.Sakib Plančić jedan od trenera u ovom klubu prisutne je upoznao sa standard puškom sa kojom je njihova članica Nadina Omerbašić 2019.godine osvojila titulu prvakinje BiH i postavila novi državni rekord finala.Pored toga sa šesnaest i po godina osvojila je titulu državnog prvaka BiH u apsolutnoj kategoriji, kategoriji seniora,tako da je najmlađa državna prvakinja i državni rekorder BiH.

-Trud ,rad i zalaganje stoji iza mog uspjeha a onda kada dođe uspjeh divan je osjećaj biti najbolji.Treniram već sedam godina ,stanadard već dvije i po godine,u ovom sportu je najbitinija smirenost i koncentracija,kaže Nadina.

Pored toga što su u ekipnoj konurenciji najbolji u kategoriji juniora kući su medalje u pojedinačnoj konkurenciji za juniorke i seniorke odnijele Nadina Omerbašić i Asima Halilović.Pored uspjeha na regionalnim takmičenjima koja su ove godine izostala zbog pandemije članovi pomenutog kluba iz Tešnja učestvovali su i na Svjetskom World kupu i Svjetskom juniorskom kupu u Minhenu.

Haris Ćatić predsjednik SS ZDK izrazio je svoje zadovoljstvo uspjehom koji su postigli za veoma kratko vrijeme jer je Streljački savez formiran u januaru ove godine.

-Zbog aktuelne epidemiološke situacije morali smo reducirati naš godišnji plan aktivnosti tako da se takmičenje odvijalo umjesto u pet u tri kola.Trenutno imamo devet klubova a nadam se da će se uskoro priključiti SK iz Žepča dok se Streljački klub Pousorac naknadno priključio .Posebno mi je drago da su neki klubovi poput SSK iz Olova postigli veoma zapažene rezultate to je opet zahvaljujući treneru Aliji Zukiću i ministru Fahrudinu Čolakoviću koji je pomogao rad klubova materijalno ,finansijski, moralno kao i ovu manifestaciju,kaže Ćatić.

Prema riječima Alije Zukića predsjednika SSK“Olovo“kao domaćini su zadovoljni što su dobili  priliku da ugoste kolege i prijatelje iz drugih klubova ZDK ali i prime priznanja i medalje za uspjeh koji su postigli u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Juniori SSK „Olovo“ do 21.godinu ekipno su zauzeli drugo a seniori peto mjesto.U kategoriji kadeta za dječake Adi Omerović je osvojio peto mjesto.U kategoriji juniora dva takmičara su među pet najboljih u ZDK ,Admir Hasanspahić je bio najbolji i osvojio je prvo mjesto dok je Abdulah Hadžiabdić osvojio peto mjesto.U kategoriji seniora među pet najboljih je i Nihad Omerović koji je zauzeo peto mjesto.  

Treba napomenuti da je SSK „Olovo“postoji tek dvije godine i već se mogu pohvaliti i dobrim rezultatima na takmičenju u okviru 3.kola Federalne lige gdje su u kategoriji juniora osvojili ekipno drugo mjesto.

Evo imena najboljih nagrađenih strijelaca i ekipa Kantonalne lige u streljaštvu serisjkom vazdušnom puškom ;

Više fotografije sa dodjele priznanja pogledajte na našoj facebook stranici https://www.facebook.com/radiolovo

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button