AktuelnoKulturaVijesti iz ZDK

VEČERAS PREMIJERA PREDSTAVE „MLADI U DOBA KORONE“

VEČERAS NA VELIKOJ SCENI BOSANSKOG NARODNOG POZORIŠTA ZENICA

Premijerna izvedba predstave „Mladi u doba korone“ u režiji Lane Delić, a po tekstu Mirze Begovića, odigrat  će se danas, 11. novembra na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici s početkom u 18:00 sati.  Premijera će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka uz ograničen broj posjetioca.  

Riječ je o koprodukcijskom projektu Studio Teatra i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica koji je ralizovan uz  podršku Instituta za razvoj mladih KULT.

Predstava „Mladi u doba korone“ je spoj glume, muzike i plesa, a tekst je nastajao u samom  procesu  kreiranja komada i to na osnovu ispovijesti samih aktera.  Autorsku  muziku potpisuje Ernad Bihorac, a producent predstave je Nusmir Muharemović. „Mladi u doba korone“ otvoreno govori o psiho-fizičkom i socijalnom stanju građana u vrijeme pandemije COVID 19, te na specifičan, tragičan i duhovit način analizira i pozitivne i negativne aspekte izolacije, s posebnim osvrtom na mlade ljude.

Također, osim predstave, a u okviru projekta,  „Mladi u doba korone – Mladi kreativci za svoju generaciju“, realizovat će se i panel diskusija na istu temu.

 U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar,Tarik Lemeš i Merima Medžić. 

Osim u Zenici, predstava će već u srijedu igrati i u Sarajevu, u JU CKM Općine Centar Sarajevo sa početkom u 18 h.

Karte za pretpremijerno i premijerna igranja su rasprodata, tako da će uskoro biti objavljeni novi termini igranja u mjesecu novembru.

Studio Teatar

studio.teatar@gmail.com

+387 61 335 898

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button