AktuelnoOpćenito

SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI PROF. DR. HASANA MURATOVIĆA, POTPREDSJEDNIKA PANEVROPSKE UNIJE BIH

U povodu smrti prof.dr. Hasana Muratovića, izraze saučešća porodici i najbližima uputila je Panevropska unija Bosne i Hercegovine.

Profesor organizacijskih nauka, političar, ministar u vladama za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, prvi premijer Republike Bosne i Hercegovine nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, diplomata, član akademske zajednice Bosne i Hercegovine i potpredsjednik Panevropske unije Bosne i Hercegovine umro je 14. novembra 2020. godine u Sarajevu.

„Profesor Muratović je više godina predano sudjelovao u radu Panevropske unije Bosne i Hercegovine kao član njenog najužeg rukovodstva. Bio je aktivan na brojnim domaćim i međunarodnim konferencijama, tribinama i okruglim stolovima kojima Panevropska unija Bosne i Hercegovine tretira put Bosne i Hercegovine prema Evropskoj uniji. Neizmjerno smo počašćeni što smo ga poznavali i imali priliku surađivati s njim. Nedostajaće nam njegov vedar duh, konstruktivnost i angažovanost. Njegova smrt ostavlja nenadoknadivu prazninu u Panevropskoj uniji BiH, ali i u akademskoj zajednici, privredi, diplomatiji i bosanskohercegovačkom društvu u cjelini“, poručeno je iz Panevropske unije Bosne i Hercegovine.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button